Специалисти от туристическия бранш прогнозират, че повишаването на заболеваемостта от

...
Специалисти от туристическия бранш прогнозират, че повишаването на заболеваемостта от
Коментари Харесай

Румен Драганов: Чуждестранните туристи няма да анулират почивките си

Специалисти от туристическия отрасъл предвиждат, че повишението на заболеваемостта от Covid-19 в Западна Европа няма да окаже отрицателно въздействие върху зимния сезон и ски ваканциите у нас. Не се чака отменяне на ски почивки от задгранични туристи. Това съобщи пред БНР шефът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов.  

„ Това беше и изказването на Глобалната асоциация на туроператорите. Те се обърнаха към държавните управления да не основават спомагателни проблеми също така, което е препоръчано като решение зелен документ, съблюдаване на отдалеченост, миене на ръце и носене на маска. Т.е. другите ограничавания водят до тежки стопански последствия, тъй че се чака да не бъдат утежнявани, може в допълнение да се желае PCR тест, само че няма да има ограничавания в пътуванията “, разяснява Драганов.  
Румен Драганов: Ваксинирането е въпрос на просветеност (ВИДЕО)
Температурите внезапно се повишиха и летният сезон към този момент е в разгара си. Колко туристи да чакаме и какви са загубите за бизнеса в следств...
Прочети повече
Със започването на пандемията и рестриктивните мерки, които бяха наложени ползата към пътуванията е повишен двойно. Очаква се и мощен летен сезон през идната година, предвижда Румен Драганов.

Ситуацията към пандемията от ковид, както и затегнатите ограничавания за пътешестване и рестриктивните мерки, наложени за броя гости, които могат да вземат участие в огромни събития са измежду аргументите обаче най-голямото туристическо ревю в Берлин, което се организира през март, да не се състои присъствено и през идната година. Германия е измежду страните, които генерират огромен брой летни почивки. Какво значи това за България?

Даниела Стоева, шеф на туроператорска компания, разяснява пред БНР, че предварителният интерес от пазара в Германия е доста по-силен в упованията, в сравнение с предходната година по това време имахме упования за сегашния сезон “.

Още:
Румен Драганов: Резервациите са в цялостната си мощ
Резервациите са в цялостна мощ. Такъв голям интерес към пътувания не е имало в предходните години. Това съобщи ръководителят на Институт...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР