Специалисти от Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS) и

...
Специалисти от Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS) и
Коментари Харесай

Експеримент ще лекува затлъстяване чрез деактивиране на хормона на глада

Специалисти от Националната здравна работа на Обединеното кралство (NHS) и откриватели от Лондонския имперски лицей оферират битка със затлъстяването посредством нарушение на притока на кръв в стомаха - по този метод ще се спре производството на хормона на глада. Повече детайлности се оповестяват на.

Грелинът е един от хормоните, които контролират чувството за задоволеност. Намаляването на притока на кръв към дъното на стомаха понижава производството на грелин и пациентите със затлъстяване губят приблизително 10% от тежестта си след блокиране на притока на кръв, а доста - даже повече.
Научно изобретение: Открити са гени на затлъстяването и гени против затлъстяването
Около 14 гена, които могат да причинят затлъстяване, както и 3, които могат да го предотвратят, са открити от екип учени от Университет...

Лекарите оферират да се употребява тази процедура вместо класическите бариатрични интервенции. За тази цел следва да се прекара сонда през кръвоносните съдове към стомаха. Процедурата ще се прави под локална упойка единствено за 40 минути. Такъв метод не е толкоз травматичен спрямо хирургичното понижаване на размера на стомаха, означават основателите му, само че резултатът ще бъде подобен - желанието за преяждане ще намалее, а тежестта ще стартира да се снижава. Лекарите са нарекли метода бариатрична емболизация.

Сега лекарите набират доброволци със мощно затлъстяване (ИТМ от 35 до 50), с цел да схванат дали интервенцията фактически работи, или е просто плацебо резултат. Всички участници ще преминат през процедурата, само че на половината от тях ще бъде понижен притокът на кръв към стомаха, а на другите ще бъде инжектиран просто малко физиологичен разтвор. Наблюденията на доброволците ще продължи една година. Ако бариатричната емболизация се оправдае, тя ще разреши да се понижи тежестта и при хора със затлъстяване, при които има противопоказания за интервенция по понижаване на размера на стомаха.

За проучването са заделени 1,2 милиона паунда.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР