Специалисти алармират тази седмица за регистрирана масирана кампания за успешно

...
Специалисти алармират тази седмица за регистрирана масирана кампания за успешно
Коментари Харесай

Специалисти регистрираха внезапен ръст на зловредни приложения в Google Play

Специалисти сигнализират тази седмица за записана масирана акция за сполучливо проникване на зловредни приложения в Гугъл Play Store. Специалисти от ESET, Dr. Web, McAfee и Malwarebytes предават за десетки приложения, които са дебютирали в магазина на Android напълно неотдавна.

Изглежда най-разпространеното семейство зловреди, употребявано от към момента незнайна страна е Grabos. McAfee свидетелства за откриването на 144 приложения на основата на тази зловредна стратегия през септември. Наскоро компанията прави спомагателен разбор на обстановката и открива други 143 приложения. Те осведомят Гугъл навреме и към този момент са отстранени от Android магазина. Що се отнася до инсталционната им база, McAfee пишат за милиони сваляния.



Dr. Web също сигнализира на страниците на своя блог за открита от експертите от компанията семейство от зловредни стратегии, намиращо се в голям брой троянизирани приложения. Сред имената на приложенията откриваме имената на Fast Cleaner light (1.0), Bible Trivia (1.8), Band Game: Piano, Guitar, Drum (1.47), Learn to Sing (1.2), Easy Backup & Restore (1.2) и други Става дума за изключително рискова зловредна стратегия, способна да краде информация, организира фишинг акция и сходни. Инсталациите са още веднъж милиони. Руската компания е алармирала навреме Гугъл и те са премахнали част от докладваните приложения. MBAM, на собствен ред пишат за засечени от продуктите на компанията друг по тип троянизирани приложения, сред които QR скенер, компас, приложение за редактиране на изображения, файлов експлорър и други Става дума за семейство зловредни стратегии, което има способността да изпраща SMS известия към разнообразни услуги, които раздуват месечната сметка на притежателя на устройството. Добрата вест е, че наподобява, че най-малко този вид приложения крадат данни единствено, в случай че устройството е в Азия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР