Специален гост на шестото издание на Game Dev Summit Monthly,

...
Специален гост на шестото издание на Game Dev Summit Monthly,
Коментари Харесай

Главният директор на една от най-големите blockchain компании идва у нас

Специален посетител на шестото издание на Game Dev Summit Monthly, което се реализира с поддръжката на B12 Games, е Алекс Мигитко, основен действен шеф на GameCredits - eдна от най-успешните и новаторски blockchain компании, разработваща артикули в областта на гейминга. Екипът на основаната в Белград интернационална компания работи по основаването на единна система за онлайн заплащания, чиято цел е да сплоти транзакциите сред над 2.6 милиарда геймъри от целия свят и фирмите работещи в сферата - студиа и издатели, както и по други артикули, основани на blockchain технолигията.

В рамките на събитието, което ще се организира на 26 април в столичния клуб Culture Beat от 19:30 ч., се включва и Колорадо Старк, изпълнителен шеф на основаното в Пловдив студио за разработка на игри Repulse. Вечерта ще приключи с един специфичен шампионат по StarCraft: Brood War, чиито домакини ще бъдат ESL и Acer България.

Главеният действен шеф на GameCredits Алекс Мигитко стартира кариерата си в гейминг промишлеността преди повече от 11 години, като дългогодишния му опит в сферата включва присъединяване в голям брой планове от основаване на видео игри до fintech, част от които основани на blockchain технологията. Афинитетът му към новите технологии бързо му оказва помощ да доближи позицията на основен действен шеф в Datcroft Games, компания с над 10 млн. дейни играчи от целия свят. Именно в основаната от Datcroft MMORPG игра - Fragoria , която има над 8 млн. консуматори, за първи път е имплементирана и криптовалутата, разработвана от GameCredits. В рамките на Game Dev Summit той ще опише повече за това по какъв начин новаторските технологии основават нови модели за монетизация в game dev промишлеността и електронните спортове.

В Open Mic сегмента за самостоятелни студиа се включат и Repulse, основатели на игрите - Hipster Axe, Caravan Of Saints, HeartBaked, както и разработваната сега VR игра “10 Cupcakes ", която се чака да излезe тази година. Колорадо Старк, изпълнителният шеф на компанията, е сполучлив бизнесмен в областта на софтуерните технологии, както и преподавател по C++ програмиране за Unreal Engine в Пловдивския университет. Той ще опише повече за изгодите от използването на agile технологии при създаването на игри и по-специално имплементирането им в планове за виртуална действителност.

Вечерта продължава с шампионат по случай 20 годишнината от издаването на именитата тактика на Blizzard Entertainment - StarCraft. Наградената от Академията по интерактивни изкуства и науки игра StarCraft илиза на 31 март 1998 година и оттогава до през днешния ден има над 10 милиона продадени копия и правилни почитатели от целия свят. Домакини на шампионата са ESL България и Acer България. 

Лекциите ще бъдат на британски език.

Събитието е с вход свободен, само че изисква регистрация, вижте по какъв начин на този линк.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР