Българското студио за разработка на видео игри Black Sea Games

...
Българското студио за разработка на видео игри Black Sea Games
Коментари Харесай

Българско гейм студио в партньорство с Македонската асоциация за развиване на игри |

Българското студио за разработка на видео игри Black Sea Games влиза в партньорство с Македонската асоциация за насърчаване на игри (МАГДА) за 10-я юбилеен Global Game Jam Македонија. Студиото, което сега работи по историческата стратегическа игра Knights of Honor II: Sovereign, се включва в събитието с двама души от екипа си.



Дизайнерът Александър Торофиев ще бъде част от журито, определящо спечелилите в Jam-а на Република Северна Македония в неделя, 30 януари 2022. На 27 януари, в 18:00 българско време, 3D аниматорът Димитър Димитров пък ще направи едночасова обучителна лекция за съществени правила на анимацията във видео игри. Партньорството също по този начин отваря свободните позиции на Black Sea Games към разработчици от Република Северна Македония.

Събитието ще се организира напълно онлайн сред 26-и и 30-и януари, по същото време като провеждания в Пловдив, България, Plovdiv Game Jam, още веднъж подсилен от Black Sea Games.

Връзката сред Black Sea Games и МАГДА се реализира за първи път през 2018 година в Познан, Полша. Тогава дизайнерът Александър Торофиев и продуцентът на компанията Вирджиния Кирова са представители на България в журито за Наградите за видео игри на Централна и Източна Европа (CEEGA), провеждани в границите на ревюто за видео игри Poznan Game Arena. Там те се срещат с представителя на Република Северна Македония, Даниела Спасовска, която е и уредник на македонското издание на световното събитие Global Game Jam, което се организира всяка година, едновременно, в над 600 местоположения по целия свят, в това число и в България.

Настоящото партньорство сред Black Sea Games и МАГДА бе осъществено след единствено един диалог сред Александър, Вирджиния, Даниела и съ-организаторът на Global Game Jam Македонија - известният македонски подкастър Гораст Цветковски. От Македонската асоциация задушевно поканиха екипа на BSG да взе участие във всички вероятни интензивности на Jam-а (лекции, същинското съревнование, журиране и т.н.).

Заради натовареността на екипа на BSG около създаването на Knights of Honor II: Sovereign и партньорството с българския Plovdiv Game Jam 2022, студиото няма опцията да се включи във всичко. Но ще употребява тази скъпа връзка непосредствено с македонските разработчици, с цел да отвори свободните си позиции за работа в студиото и към гейм дев гениите на прилежаща Република Северна Македония. Партньорството, осъществено по тези способи, е доказателство, че видео игрите и тяхното създаване не познават национални граници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР