Спецапелативният съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен Бобоков,

...
Спецапелативният съд отказа да задържи под стража бизнесмена Пламен Бобоков,
Коментари Харесай

Спецапелативният съд реши да остави Пламен Бобоков на свобода

Спецапелативният съд отхвърли да задържи под стража предприемача Пламен Бобоков, упрекнат по следствие за противозаконен импорт и преправка на отпадък. Прокуратурата настояваше той да бъде върнат в ареста, тъй като не внесъл в точния момент избраната му парична гаранция от 1 млн. лв. - аргумент, който съдът не възприе. Решението на съда от през днешния ден е дефинитивно.

В правосъдната залата държавното обвиняване обоснова тезата си с доказателства, отделени по следствието за търговия с въздействие, по което бяха оповестени диалози на Бобоков с президентския консултант Пламен Узунов. Вчера по проблема е била разпитана и външният министър Екатерина Захариева, която споделила, че по " грациозен метод " от президентството се пробвали да въздействат с изтъкване на съответни лица за посланици в страни, в които Бобоков имал бизнес. Тези доводи обаче не бяха взети поради от съда с претекста, че те са по друго следствие, което няма общо с това за трафика на боклуци. 

По мотив на този разпит юристът на Бобоков Ина Лулчева съобщи, че е потресена от това, че някой може да криминализира контакти на хора с държавни институции. " Няма нищо незаконно в това да се желае среща с представител на държавна институция и тя да се организира там ", разяснява юрист Лулчева.

Самият Бобоков разяснява, че наличието му в групата обвинени по аферата с рисковия отпадък е, с цел да има легален мотив да бъдат тествани контактите му и по този начин посредством познанството му с президентския секретар Пламен Узунов да бъде " ударен " президентът Румен Радев. Тази цел, съгласно него, се постигала чрез общественото му дискредитиране и посредством изборното издание на мобилната му връзка. " Аз търгувам с масло, а не с въздействие ", сподели Бобоков на влизане в постройката на спецсъда. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР