Спешните промени на антикорупционния закон влизат в пленарна залаСпешните промени,

...
Спешните промени на антикорупционния закон влизат в пленарна залаСпешните промени,
Коментари Харесай

Спешните промени на антикорупционния закон влизат в пленарна зала

Спешните промени на антикорупционния закон влизат в пленарна зала
Спешните промени, които ръководещите оферират на Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество, ще влязат за първо разглеждане в пленарна зала в петък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Промените към този момент получиха утвърждението на Правна комисия и Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, което разрешава те да залегнат като първа точка в петъчното пленарно съвещание.

ГЕРБ оферират нелегално добитото имущество да бъде иззето и при прекъснато наказателно дело, а периодите за конфискация, планувани в закона - да отпаднат.

Спешността на предлаганите ограничения е обусловена от тълкувателно решение на Върховния касационен съд, в което се споделя, че прекратяването на наказателното дело е безспорна спънка за внасяне на иск за гражданска конфискация. Решението на съда е наложително и след него Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) би трябвало да отдръпна от съдилищата в страната исковете за лишаване на нелегално добито имущество. Към момента те са на обща стойност над 21 млн. лева по към 20 каузи, само че цифрите не престават да порастват. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР