Спешни държавни мерки трябва да бъдат приложени за подпомагане на

...
Спешни държавни мерки трябва да бъдат приложени за подпомагане на
Коментари Харесай

Омбудсманът посочи кои 5 групи хора са най-уязвими

Спешни държавни ограничения би трябвало да бъдат приложени за подкрепяне на безработни, родители на дребни деца, бременни дами, работодатели със сезонен бизнес и екскурзоводи. Препоръката е записана в писмо, изпратено от омбудсмана Диана Ковачева до обществения министър Деница Сачева.

Повод за желаната поддръжка за посочените 5 групи жители е новоприетата изключителна законодателна уредба, която съгласно Ковачева не дава задоволително ефикасни решения за доста от тях.

Омбудсманът счита, че от помощ имат потребност безработните лица, които са получавали парично обезщетение за избран период, само че след приключването му, преди или по време на изключителното състояние, не са съумели да се осъществят на пазара на труда.

Подкрепа Ковачева желае още за родителите на дребни деца, които са у дома, с цел да ги гледат след затварянето на детските градини и учебните заведения, както и за бременните майки, които, поради спрените женски съвещания, не могат да получат болнични листове и по този начин е под въпрос дали ще получат и обезщетение за бременност и раждане.

Към Ковачева за поддръжка са се обърнали още хотелиери и ресторантьори, останали без източник на приходи и принудени да освобождават личен състав, както и екскурзоводи, които упорстват за тях да бъде основана мярка за краткотрайна претовареност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР