Спешната болница Пирогов“ приема дарение от Китай, което ще бъде

...
Спешната болница Пирогов“ приема дарение от Китай, което ще бъде
Коментари Харесай

Китайци даряват на Пирогов средства срещу вируса

Спешната болница „ Пирогов “ приема подаяние от Китай, което ще бъде в помощ на битката ни с ковид. Кампанията е проведена от китайската общественост у нас благодарение на посолството на Народната република и се прави подаяние на няколко лечебни заведения у нас, съобщи бТВ.

Дарението за „ Пирогов “ включва 2000 маски за еднократна и многократна приложимост, 1000 чифта ръкавици и защитни дрехи, които са извънредно значими за лекарите.

„ Количествата на даренията не са огромни, само че ръководителят на Китайската камара Ван Ка разбра в петък, че има дефицит и това го е събрал от китайската общественост за едно денонощие “, изяснява Бей Джън от уредниците.

„ Ние постоянно сме подготвени да помогнем с каквото можем, защото ние живеем в България и я обичаме като втора наша татковина “, споделят Бей Джън и китайският консул Ма Джън.

„ В момента имаме потребност от такова подаяние “, споделя доктор Дияна Димитрова, началник на незабавното поделение на „ Пирогов “.

Шест заболели от ковид сега се намират в болница „ Пирогов “. Всичките са със признаци, а един е в по-тежко положение, заяви доктор Димитрова.

„ В момента се оправяме, имаме екипи, въпросът е, че по-късно също ще бъдат под карантина “, съобщи Димитрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР