Спектакълът Opera D’amore събира световен музикален елит за втора поредна

...
Спектакълът Opera D’amore събира световен музикален елит за втора поредна
Коментари Харесай

Opera D’amore за втори път свири сбор в София

Спектакълът Opera D’amore събира международен музикален хайлайф за втора поредна година в София. Събитието ще се състои на 11 октомври в Зала 1 на НДК, откакто предходната година изправи на крайници публиката в „ Арена Армеец “ с гласовете на Хосе Карерас, Мария Гулегина, Марко Берти и други оперни звезди от най-висока класа.

Тази година спектакълът на ACAPA дава обещание да бъде още по-зрелищен – с 3D мапинг, интерактивни декори, виртуална действителност и светлинни лазери. Докато изпълнителите са на сцената, действителността към тях ще бъде построена от интерактивни декори. Зад визията на спектакъла стоят експертите от Worldwide FX – една от най-утвърдените образни компании, работили по огромни холивудски продукции, снимани в България.

Специален посетител ще бъде 22-годишната звезда от „ Англия търси гений “ Кони Талбот, която единствено на 7 години съумява да трогне до сълзи журито на формата и да стигне до финала. Днес тя е млада дама със независима музикална кариера и милиони фенове. В Зала 1 на НДК ще пее още Милияна Николич (мецосопран), чиято кариера през последните години се развива на сцените на „ Метрополитън опера “ в Ню Йорк, на Операта в Сидни, в Кралския народен спектакъл в Мадрид и други Част от Opera D’amore ще бъде и Сузана Бранкини (спинтов поетичен сопран), чийто глас съчетава цвят, мощ и динамичност, подплатени със ужасно театрално наличие. Била е на сцената на Арена ди Верона, спектакъл „ Шан-з-Елизе “ в Париж и Националния център за театрални изкуства („ Гигантското яйце “) в Пекин.

Мъжкото присъединяване в шоу-спектакъла стартира с тенора Дарио ди Виетри, който е победител в влиятелния оперен конкурс Una voce per l’Arena. Гласът му с изключение на Арена ди Верона е украсявал оперни подиуми в Кайро, Дубай, Сеул, Анкара, Букурещ, Белград и други Следва Никола Мияйлович (баритон), който е лауреат на Петия интернационален вокален конкурс „ Лучано Павароти “, както и притежател на първа премия от състезанието на името на Марио Ланца. Той пее в огромните оперни театри на Милано, Верона, Хамбург, Лима, Хавана, Москва, Рим, Виена, Токио, Тел Авив, София и други В репертоара му са включени над 45 значими баритонови функции от международната оперна съкровищница. В момента е артистичен шеф на операта в Белград.

За втора поредна година в Opera D’amore ще се включат Илина Михайлова, Росен Ненчев и Рейналдо Дроз. Илина Михайлова (сопран) е приключила консерваторията „ Джузепе Верди “ в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели. Тя е победител в интернационалния конкурс по оперно пеене „ Азлико “ в Комо. Росен Ненчев (тенор) е един от щастливците, определени за майсторския клас на Хосе Карерас, който нееднократно го е определял като собствен любим. Солист на Софийската опера и балет, Росен е измежду най-перспективните оперни гении на България. Мечтата му да учи с Райна Кабаиванска пък довежда Рейналдо Дроз (тенор) от Венецуела в България. В НБУ той печели стипендия за образование в Музикалния институт „ Веки-Тонели ” в Модена. Участва в голям брой концерти в разнообразни градове на Италия.

На 11 октомври публиката още веднъж ще има опцията да се наслаждения на музика онлайн в осъществяване на хора и оркестъра на Софийската опера и балет, преди Opera D’amore да тръгне на международно турне през 2023 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР