Спазвайки традицията да не отправя ясно послание в сложни ситуации,

...
Спазвайки традицията да не отправя ясно послание в сложни ситуации,
Коментари Харесай

Карадайъ не каза в прав текст на ДПС да гласува за Герджиков |

Спазвайки традицията да не насочва ясно обръщение в комплицирани обстановки, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ не заяви за кого гласоподавателите на Движение за права и свободи да гласоподават на втория тур на президентските избори.

Нито един път Карадайъ не загатна имената на участниците в конкуренцията - Румен Радев-Илиана Йотова и Анастас Герджиков-Невяна Митева, само че очерта профила на бъдещия президент - да има значима роля за държавността, да е обединител на всички български жители, без значение къде се намират те, да е стожер при използването на конституцията и законността, да е полето на единодушие в обикновено време, само че и по време на рецесии, да е обединител на дела и да е лицето на страната пред света.      

" Централното оперативно бюро реши, че гласоподавателят е доста умен и ще направи верния избор . Ще избере индивида, който дава отговор на този профил ", разяснява наследникът на Ахмед Доган.

ЦОБ отчело рекордно ниската изборна интензивност и положителните резултати на Движение за права и свободи, само че анализът е оставен за по-нататък.

Мустафа Карадайъ разгласи, че Движение за права и свободи има въпроси към Централната изборна комисия, най-важният от които е за отчитането на контролните разписки. Според него има разминаване. 

" Въпросът с контролите седи по следния метод - вътре в страната РИК има ангажимент при приемането на документите да следи за контролите. За секциите от чужбина тази роля се извършва от ЦИК ", изясни водачът на Движение за права и свободи. 

Самият той открил разминаване в 2 секции.

Освен това Движение за права и свободи желае да научи по какъв начин ЦИК е приемала протоколите, без да се засичат контролите в тях.

" Въпросът не е в изборните резултати, защото няколко секции няма да повлияят върху президентския избор. Но стои доста съществено въпросът какъв брой са протоколите с такива пропуски и по какъв начин са признати те от ЦИК. Би трябвало ЦИК да изясни на тези над 2000 български жители, засечени от нас, които са излезли да гласоподават, стояли са на опашка през целия ден, дали своят вот са и най-после ЦИК не си е свършила работата да бъде зачетен техния глас ", уточни Карадайъ.

" Най-важното от тук нататък, което е значимо за страната, е да има единение на нацията, тъй като няма разцвет в общество, което е разединено. Живеем в доста рецесии. За да можем да ги преодолеем и да насочим страната към разцвет, е да има единение на нацията. Нужното за превъзмогване на политическата рецесия е възобновяване на демокрацията и държавността ", акцентира Мустафа Карадайъ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР