Спазвате режим и се храните с предимно домашно приготвени храни,

...
Спазвате режим и се храните с предимно домашно приготвени храни,
Коментари Харесай

Грешките в готвенето, които забавят метаболизма

Спазвате режим и се храните с най-вече домашно приготвени храни, а отново не можете да отслабнете? Може би вършиме тези неточности, които забавят метаболизма ни.

Плодове, зеленчуци и най-вече здравословно меню – това е методът, по който всички споделят, че ще отслабнем и ще забързаме метаболизма си. Но в действителност не е чак толкоз просто, както ни се желае.

Ще се учудите какво значение оказва методът на подготвяне на съставките за вярното им асимилиране от организма.

Ето кои са най-честите неточности в готвенето, които да заобикаляме:

Допускате непотребната лой в чинията си

Няма магическо предписание, което да направи нездравословната храна потребна. Пържените храни постоянно ще се смятат в категорията “нездравословни ” ястия, само че има един метод да понижим мазнините, който оказва помощ да минимизираме неприятния им резултат. Ако просто сложим храната върху домакинска хартия незабавно след пърженето, тя ще всмуква непотребната лой и с това ще си спестим повече калории и нездравословни съставки.

 Грешките в готвенето, които забавят метаболизма

Оставяте пастата във водата, с която сте я сготвили

Колкото и учудващо да звучи, в случай че пропуснем да изцедим пастата и да я измием след варенето, това оказва въздействие освен върху усета на ястието, само че и на метода, по който действа метаболизмът ни. Причината се крие в това, че горещата вода може да повреди връзките сред молекулите на нишестето в тестото. Така, когато приемем тази храна, тя ще провокира внезапно повишение на кръвната захар, което бързо ще премине и в следствие ще се усещаме по-гладни по-бързо.

Не измивате месото

Когато готвим да вземем за пример телешко, и би трябвало да го сварим, преди да го прибавим към основното ядене, най-често пропущаме да го измием след първичната термална обработка. В резултат всички мазнини, които са се отделили от месото в процеса на варенето, остават по него и непосредствено се трансферират в яденето ни. Но в случай че измием телешкото, ще си спестим с по 4 грама мазнини на порция.

 Грешките в готвенето, които забавят метаболизма

Едно за яденето и едно за мен

Нека си признаем – всички сме си сипвали по една спомагателна чашка, до момента в който подготвяме рецептата с вино. И изцяло разбираемо, готвенето става по-забавно, а по този начин или другояче сме отворили бутилка. Но неприятното е, че по този метод позволяваме в допълнение количество празни калории в менюто си и това единствено затруднява диетата ни.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР