Спътникът Старлинк на SpaceX, собственост на Илон Мъск, разгневи Русия,

...
Спътникът Старлинк на SpaceX, собственост на Илон Мъск, разгневи Русия,
Коментари Харесай

Илон Мъск потопил Москва! Кремъл взема ответни мерки

Спътникът " Старлинк " на SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, разгневи Русия, защото бе обявено, че посредством спътника е ориентиран огънят по крайцера " Москва ", който потъна в четвъртък, и по този начин корабът е бил потънал. Това сочат нови данни на Генералния щаб на Руската федерация.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев е наредил спътникът " Старлинк ", ситуиран над територията на Русия и Черноморския басейн, да бъде погубен, с цел да се подсигурява сигурността на всички елементи, участващи в " специфичната военна интервенция ", предава Republic World.

Освен това той съобщи, че Русия няма планове да милитаризира галактическото пространство, само че няма и да разреши на други да го вършат. Медведев посочи, че ще предприеме дейности против всеки с сходни опити.

Командирът на военния черноморски флот на Русия И. В. Осипов ще бъде отхвърлен, показват от Държавната дума.

Русия разгласи, че корабът е бил развален след пожар, макар че Украйна си приписва заслугите за потъването му. Според съветското министерство на защитата плавателният съд е бил теглен на буксир в четвъртък към пристанището в Севастопол, когато бурното море е предизвикало потъването му.

Първоначално пък бил развален от пожар, провокиран от цигара, който предизвикал детонация на боеприпасите. На собствен ред Кремъл разгласи, че целият екипаж по-късно е бил евакуиран на околните съветски кораби в Черно море. Русия не даде повече детайлности.

Киев обаче твърди, че нейни ракети “Нептун ”, модел от руско време, украинско произвеждане, са поразили военния транспортен съд - нещо, което Москва гневно отхвърля.

Загубата на флагманския транспортен съд на съветския Черноморски флот, който украински моряци напсуваха при офанзива против Змийския остров, е голяма победа за Киев, както и още една смущаваща загуба за армията на Путин, означават специалисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР