Спътник е засекъл отделяния от крави газ метан на пасище

...
Спътник е засекъл отделяния от крави газ метан на пасище
Коментари Харесай

Хванаха оригващи се крави от космоса

Спътник е засекъл отделяния от крави газ метан на пасбище в Калифорния и това е първият случай, при който нездравословни излъчвания от добитък могат да се измерят от космоса, заяви Ройтерс.

Компанията за екологични данни Джи Ейч Джи Сат този месец е анализирала данни от спътниците си и е открила с акуратност източник на метан на пасбище в земеделския регион Хоакин Вели край Бейкърсфийлд, Калифорния през февруари.

Според компанията това е значимо, тъй като излъчванията метан от селското стопанство мъчно се мерят, а за постигането на задачите за ограничение на нездравословните излъчвания от производителите на говеждо месо е належащо тъкмо премерване.

По данни на компанията количеството метан, засечено единствено от това пасбище, значи 5116 тона метанови излъчвания на годишна база. Ако този метан бъде уловен, с него може да се обезпечи силата на над 15 000 жилища, показват от компанията.

На селското стопанство се падат 9,6% от излъчванията парникови газове в Съединени американски щати, сочат данни на американската Агенция за отбрана на природата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР