СПАСИТЕЛИ ИМА, СПАСЕНИ НЯМАГорките моряци от кораба Царевна“ – опитаха

...
СПАСИТЕЛИ ИМА, СПАСЕНИ НЯМАГорките моряци от кораба Царевна“ – опитаха
Коментари Харесай

Кеворкян: Толкова си жалък, Киро! Опитахте се да превърнете моряците в лъжесвидетели!

СПАСИТЕЛИ ИМА, СПАСЕНИ НЯМА

Горките моряци от кораба „ Царевна “ – пробваха се да ги трансфорат в лъжесвидетели. Очевидно ги притискаха и като че ли беше неизбежно да ги трансфорат в следващите глашатаи на Лъжата Кирчо.

Моряците обаче устояха.

Те би трябвало да са щастливи и поради друго – приключението им подсети за една трагична специфичност на днешното ни „ състояване “ – мързеливо и безконтролно – което ни изправя пред един стряскащ извод: тук все има спасители, само че няма избавени.

С това се сблъскваме, при всеки случай.

Така е въобще и със „ Случаят България “ – тъй като ние към този момент сме случай, а не страна. Случай, в който мъчно може да се открие разум.

Държава, която значително е оставена в ръцете на лъжци и позьори.

Вече са употребявани всички налични прилагателни и избрания, с цел да се опише/покаже някак нагона на ПростоКиро към измислиците. Хроникьорите му са на път да се изчерпят, само че той става все по-изобретателен. Скоро и медиите ще се уморят и единствено добродушно ще го съпровождат от неистина към неистина.

Случаят с моряците от „ Царевна “ е един от най-бруталните образци за налудността, с която Кирчо оглозгва всичко, което се изпречва на пътя му – стига това да му обезпечи някакво внимание от страна на публиката.

Безцеремонно ни оповестява, че координира всички елементи по довеждането им; че поддържа връзка по едно и също време с руснаците и украинците; че има на разположение специфична група на военното разузнаване – неистина, която неотложно беше отречена от самите военни; и още, и още фантазми.

Едно непоносимо фукане, бродирано с неистини, което ни показва като идиотска страна, тъй като този е неин министър председател.

Той е лишен от обикновените задръжки, с които даже един недодялан колар би се съобразил – без да му мигне окото се показва за медиатор сред Русия и Украйна – през днешния ден за освобождението на моряците от „ Царевна “, а на следващия ден ще каже, че е спрял и самата война.

Накрая на моряците им писва от толкоз подвиг – и сами отиват при бойци на Донецката национална република/ДНР, които ги посрещат задушевно. Край – представлението на Кирчо би трябвало да пусне пердета.

Следва обаче продължение – още по-позорно.

От външното ведомство на ДНР звънят във Външното ни министерство, с цел да уредят предаването на моряците, само че нашите мизерници се крият като мишки и не дават отговор на многократните позвънявания.

Мишките са заети да вършат монумент на Лъжеца Кирчо. До там сме я докарали.

Моряците се прибраха и благодариха на бойците на ДНР, също и на руснаците за спасението си – най-малко двама души го направиха пред камерите на Би Ти Ви – без да се плашат и преценяват с ничии мераци.

Описвам по-подробно историята, тъй като по малките екрани тя буреняса от измислици и полуистини.

На феновете дни наред бе поднасян нормалния бълвоч за такива случаи: нашите управници са герои, въпреки че другояче са по-скоро главанаци.

Новинарите на Би Ти Ви вложиха цялата си умелост, с цел да замръчкат някак лъжите на Кирчо и съумяха в благородното си начинание, само че единствено ненапълно.

Простите думи на двама моряци срутиха цялото многодневно лъжовно каканижене – това реализира словото на елементарните хора.

Иначе бяхме очевидци на неуместни изказвания, човек оставаше с чувството, че не гледа вести, а взема решение някаква кръстословица, освен това неверно формирана.

Не ни споделят, кои са спасителите на моряците ни, кой ги е измъкнал от смъртоносната зона на Мариупол – обаче ни споделят, че са ги настанили в хотел в Донецк; не ни споделят, каква е ролята на руснаците – обаче ни споделят, че са закарали нашите хора в съветския град Сочи и прочие, и прочие

На новинарите всичко им е ясно, само че какво да вършат – би трябвало да пазят белия си самун. Надеждата им е, че феновете сами ще разпознаят идиотите в историята.

А и ПростоКиро в сходни случаи е толкоз презрян, че се отнасят към него като към някакъв необичаен скотски тип, който би трябвало да се опази непременно. Природозащитници сладки.

Впрочем, Кирчо е доста радушен към съперниците си – те няма за какво да го опровергават, тъй като на идващия ден той самичък се опровергава, това при него е безусловно предписание, то му е присъщо като дишането. Така че, никакви разногласия не са нужни с него.

Има едно остаряло и задоволително ясно телевизионно предписание: когато разговаряш с човек, който е пристигнал в студиото, с цел да излъже, не разчитай прекомерно на досетливостта на публиката, помогни ѝ да разграничи измамника.

Пак в Би Ти Ви питат Марков от Ситуационния център на Министерството на външните работи, кой управлява пристанището в Мариупол. Лесен въпрос.

Той се усмихва ехидно, най-малко по този начин си мисли, и дава отговор: „ Тъй наречената Донецка национална република “.

Не е редно човек от дипломатическо ведомство да иронизира с думи от рода на „ така наречената “, само че на нашите умници всичко е разрешено.

„ Разговаряхте ли с техни представители? “ – пита водещият.

„ Не, не беседваме с тях “ е отговорът.

И истината трясва като неутронна бомба в студиото – кои са същинските спасители и кои са симулантите.

Кирчо и леваците край него просто се пробват да присвоят непознати заслуги. Лъжовните спасители на ПростоКирчо даже са отказали да беседват с същинските, той обаче не престава да клати дайренцето си…

Телевизионните вести, в случай че към момента си падате по тях, би трябвало да се слушат с пределно внимание.

В късната емисия на Би Ти Ви на 18 април оповестиха, че дами и деца се връщат назад в Киев, макар увещанията на кмета Кличко да не го вършат.

Този факт се нуждае от особено пояснение, само че никой не ти го дава.

Преди време пък чухме нещо друго, инцидентно изтървано или не – само че то заслужава да бъде отличено като „ Репликата на войната “ – най-малко в пропагандната ѝ част.

Репортерката Християна Червенкова съобщаваше от „ мястото на събитията “ новините на деня – и след една от тях направи знаменателното конкретизиране: „ Така е, най-малко съгласно украинската страна “.

Истината се процежда капка по капка, по този начин е било постоянно.

Няма ли най-сетне да открият ситуационен център за избавяне от лъжци, а още повече от хора, които явно не са с всичкия си.

Един споделил – „ Ако отидем на нови избори, ще ги завоюва Путин “.

Не стига, че руснаците върнаха моряците, ами в този момент и това.

Хайде отпуснете се малко, дишайте по-спокойно, живот с премляскване на нелепости до на никое място няма да ви докара.

Две думи за регионалния шеф на София.

Някакъв гербер сподели, че той се държи като съветски наместник.

Не, за негова чест, Иван Кючуков се държи като наместник на българския закон, който позволява улици да се кръщават само на персони, които са свързани с българската история и имат принос към нея.

Кючуков оспорвал и решението на Столичната община да украси фасадата си и с украинското знаме, паралелно с българското.

Тъй е – нашите дупедавци постоянно ще бъдат повече с „ Шарли Ебдо “, в сравнение с с опустошеното село Бисер.

А Асен Василев също се напънал повече от нужното и рекъл: „ Най-голяма изгода от нови избори ще имаме ние “.

Интересно, в какъв смисъл?

Да не би към този момент да са си натъкмили схемите, поради които въобще наминаха насам – и да са стегнали куфарите?

Ако е по този начин, доста би трябвало да внимават идващите управници, когато одобряват страната от ПростоКирчоПростоАсен.

От Facebook профила на журналиста Кеворк Кеворкян
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР