Спаси София се присъединява към Института за пътна безопасност, Велоеволюция

...
Спаси София се присъединява към Института за пътна безопасност, Велоеволюция
Коментари Харесай

Спаси София: Има още много работа по новия Закон за движение по пътищата

" Спаси София " се причислява към Института за пътна сигурност, Велоеволюция и други неправителствени и браншови организации, настояващи работата по показаните неотдавна от Министерство на вътрешните работи нови проектозакони за придвижване по пътищата, за пътните транспортни средства и за водачи на моторни транспортни средства да продължи, оповестяват от организацията.
От " Спаси София " считат, че новите текстове основават голям брой отворени за интерпретация правила, които ще разрешат своеволията на водачите и на контролните органи да продължат, както и са позволили механичното преписване на морално остарели условия, които лимитират способността на общините да вземат решение транспортните си проблеми съответно.
„ София е и отсега нататък ще остане модел за подражателство на огромните общини в страната, и поради пагубният ѝ неуспех да отбрани публичния си превоз от увеличаващата се моторизация, считаме, че съществена цел на трите нови закона би трябвало е да подсигуряват, че общините ще получат всички нужни им принадлежности да построяват устойчива, безвредна и конкурентноспособна транспортна система “, съобщи Гергин Борисов от организацията и посочи, че това може да се реализира единствено с правила за придвижване и вписване на транспортните средства на база резистентен модел на подвижност и с верен приоритет за всички групи, участващи в придвижването.
От организацията показват също, че намират за незадоволително отсъствието на характерни правила и условия за транспортните средства на градския превоз. „ Законът би трябвало да наложи на общините минимални условия за досегаемост на транспортните им средства – да постанова и изисква наложително преориентиране към нископодови рейсове, трамваи и тролейбуси, гарантиращи, че уязвимите групи пасажери ще могат да се възползват от градския превоз в града си свободно и независимо “, счита Борис Бонев от организацията и припомня, че въпреки София да е „ първенец “ в тази сфера, доста други обитаеми места в страната към момента не намират за нужно прекосяване към нископодови рейсове и/или тролейбуси или не намират нужната поддръжка от страната за такава смяна.
" Спаси София " изрази своята подготвеност да се включи в бъдещи работни групи, в случай че Министерствата на вътрешните работи и превоза са подготвени да продължат работата по законите. „ Това разделяне е добра самодейност, само че крайният резултат би трябвало да е допустим и да не нанася вреди на бизнеса, жителите и общините. Ако тези проектозакони се одържавят в този си тип, се колебая, че удовлетворени ще има “, разяснява още Гергин Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР