Спартак (Варна) спечели турнира за ветерани в памет на легендарния

...
Спартак (Варна) спечели турнира за ветерани в памет на легендарния
Коментари Харесай

Спартак спечели турнира за ветерани в памет на Червения

Спартак (Варна) завоюва шампионата за ветерани в памет на именития състезател на българския футбол Георги Димитров-Червения. Срещите се организираха във варненската зала „ Владислав “ на Спортен комплекс „ Черно море “.

На финала Спартак завоюва след осъществяване на дузпи с 3:1 против първия отбор на Черно море, а за третото място втория отбор на Черно море завоюва против Белослав с 4:0. Тимовете бяха селектирани от ръководителите на ветераните на двата тима - Пламен Казаков и Стефан Богомилов, написа vsport.

Георги Димитров е именита фигура в българския футбол. Големият състезател почина трагично при самолетна злополука на 46 години на 16 март 1978 година край село Тлачене, Врачанско.

При тази злополука почина и друго огромно име на българския спорт – гимнастичката Жулиета Шишманова. Георги Димитров -Червения има 9 срещи и 1 гол за Черноморец Бургас, 219 мача и 64 гола за Черно море.

С екипа на ЦСКА е изиграл 87 мача с 26 гола и е пет пъти първенец, притежател на Купата на страната с алените. За националния тим е изиграл 30 срещи и 7 маркирани гола.Като народен състезател е бронзов медалист от Олимпиадата в Мелбърн 1956.

След края на кариерата си в продължение на 4 сезона е треньор на Черно море.Червения е асистент треньор на Христо Младенов по време на присъединяване на националния тим на СП 1974..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР