Спартак Плевен удължи серията си без загуба от началото на

...
Спартак Плевен удължи серията си без загуба от началото на
Коментари Харесай

Спартак Плевен разгорми Берое в НБЛ, Академик Пловдив надигра Черно море и остана в битката за топ 8

Спартак Плевен удължи серията си без загуба от началото на календарната година в Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто в среща от 21-ия кръг съкруши вкъщи Берое със 112:80.

Момчетата на Любомир Минчев имаха цялостен контроли върху събитията на паркета в хода на целия дуел и изцяло справедливо стигнаха до успеха, откакто изиграха и най-резултатния си мач от началото на акцията.

Над всички за триумфа бе Николай Стоянов с 24 точки (4 тройки), Талиб Зана вкара 19, а с 14 приключи Родни Първис. За Берое Даръл Дейвис записа 28 точки, до момента в който Антун Маричевич се регистрира с 18.

В класирането плевенчани остават на 3-ото място с баланс 16-5. В същото време старозагорци са на 7-ата позиция с индикатори 8-13.



Междувременно в друга среща от кръга Академик Пловдив надигра вкъщи Черно море Тича със 108:97.

След равностойно първо полувреме пловдивчани взеха самодейността в хода на третата част, когато дръпнаха с двуцифрен задатък, който момчетата на Йордан Янков удържаха до финалната сирена, с цел да се поздравят с крайната победа.

Томислав Минков означи 21 точки за Академик, до момента в който за гостите Ейвърил Ъгба завърши с " дабъл-дабъл " - 31 пункта и 13 битки.

В подреждането съставът от Пловдив е на 8-ото място с баланс 7-14 и към момента резервира възможностите си за място в топ 8, което дава право на присъединяване в шампионата за Купата на България, схемата за който ще бъде избрана след изиграването на идващия 22-и кръг.

Черно море пък е на 6-ата позиция с индикатори 9-12.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР