Спанакът е не само вкусен пролетен зеленчук, но е и

...
Спанакът е не само вкусен пролетен зеленчук, но е и
Коментари Харесай

Как е по-полезно да ядем спанака: суров или сготвен

Спанакът е освен апетитен пролетен зарзават, само че е и доста потребен. Той може да се употребява за готвене на редица ястия, салати, супи и печива. Лесно можете да го добавите към омлета, с цел да има повече минерали и витамини. Не можете да сгрешите при приготвянето на спанака. Разразяват се разногласия единствено за това дали да се яде недопечен или термично обработен.
Трябва да се тръгне от това кой от двата метода на консумация на зеленчука е в действителност потребен – в прясно положение или термично обработен?
 Лесен спанак с яйца на фурна Лесен спанак с яйца на фурна
Необходими артикули: 500 г спанак 2 яйца 200 г заквасена сметана 1 скилидка чесън 1 с. л. краве масло 2 с. л. зехтин сол, пипер...
Все още не е даден еднопосочен отговор на този логически въпрос, защото зеленчукът не губи невероятните си изгоди и ги показва по друг метод като сурова храна и като термично обработен артикул.
Според учените, спанакът е сварен на пара, печен или  подготвен на тиган, ще може да се извлечете доста повече желязо от него, от случая, в който е подготвен на прясна салата. Това може да се каже и за съдържащия се в него калций. Приготвен на пара, той би могъл да се съхранява по-дълго в ледник, като може да се прибавя към разнообразни ястия, супи, даже смутита. Така ще осигурявате за тялото си повече желязо и калций.
С термичната обработка в спанака се усилва количеството и на витамините А и Е в него и като допълнение, те се усвояват по-добре. Ако е под формата на ястие е допустимо да изядете по-голямо количество от потребния зарзават. Определено е по-сложно да се употребява недопечен спанак. Това е причина да се изяде и доста по-малко количество от него, когато е като салата.
Макар че, в случай че хапвате спанака в сурово положение, няма да е неточност. По този метод ще приемате по-голямо количество фолиева киселина, витамин С, витамин В3, В2 и калий. За подготвяне на смутита също е подобаващ и суровия спанак, наред с обработения. Когато е недопечен,  могат да се извлекат оптимално количество фибри.
 Наистина ли спанакът е толкоз потребен? Отговорът ще ви изненада! Наистина ли спанакът е толкоз потребен? Отговорът ще ви изненада!
Ново изследване демонстрира, че храните, цялостни с листни зелени зеленчуци, могат да оказват помощ за възстановяване на силата и мускулната функционалност. О...
В суровият спанак наличието на растителни протеини е впечатляващо количество – почти 2,9 грама протеин на 100 грама свеж зарзават. Затова е толкоз уважаван от вегетарианци и вегани, които не одобряват скотски протеини от храната си. Безспорно спанакът няма конкуренция като източник на желязо измежду останалите храни.
Ако би трябвало да приказваме в числа в една естествена порция спанак калориите са единствено 23, което го прави желан и за диетите за намаляване. Нужно е по-голямо количество от зеленчука, с цел да съумеете да си вземете нужните количества витамини, минерали, фибри и протеини за деня от спанака.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР