Спалнята е едно от най-важните помещенията в дома, защото на

...
Спалнята е едно от най-важните помещенията в дома, защото на
Коментари Харесай

За здрав и здравословен сън - променете спалнята си

Спалнята е едно от най-важните пространствата в дома, тъй като на процедура там прекарваме най-вече време, въпреки и да не се замисляме над този факт. Сънят е съществена наша биологична нужда, по този начин витално значим за организма ни, за физическото и психическото ни здраве. Затова е редно, да обзаведем и поддържаме спалното помещение по този начин, че да можем пълноценно да си отпочиваме в него и да се разсънваме енергични и свежи.

Уютна и спокойна спалня - 7 лесни съвета

Редовно проветрявайте вашата спалня и въобще цялото жилище. Притокът на пресен въздух подсигурява по-добро клетъчно хранене и синтез, тонус и най-малкото - надълбоко и отмерено дишане през нощта.

Почиствайте от прахуляк мебелите, листата на растенията и подовете. Ние вдишваме всичко, което е вътре в затворените пространства и то доближава до всяка една клетка. От качеството на въздуха зависят значително вътреклетъчните процеси. Колкото по-малко движимости - толкоз по-малко праз за почистване.

Осигурете си или, които да можете да спускате преди лягане и прибирате след пробуждане. За да е спокоен и пълностоен сънят, е нужно да се отдели хормон, наименуван мелатонин, прочут още като „ хормон на младостта и съня ”. Този хормон е в доста дребни стойности, когато човек е на ярко и се усилва на мрачно. Именно по тази причина е добре нощем да не влиза светлина в спалнята.

Изберете деликатно растенията. Не е целесъобразно да се държат доста растения в спалнята, изключително мощно ухаещите, цъфтящите с огромни цветове и екзотичните. Избягвайте и тези с необятни листа, които задържат прахуляк. Драцената, палмата Арека, Лавровото дърво (от което се добива дафиновия лист), Сансевиерата, Спатифилумът - това са подобаващи за спалнята растения.

Стените и настилките да са от, тъй че да не се изпаряват нездравословни химикали от бои, лакови покрития и така нататък. Да сме сигурни, че няма спори на плесени,, влага и други вредители. Ако вършиме ремонт, инвестицията в качествени материали изцяло си коства.

Мебелите, които сме подбрали, да не са потискащи, сложни за поддръжка и разчистване. Също по този начин - да не са допълнително. Оставете единствено най-необходимото: легло, скрин, нощни шкафчета и гардероб/дрешник. Не претрупвайте с непотребни сувенири, джаджи, джунджурии и други предмети.



Цветовете, с които сте обградени в спалнята, също оказват мощно въздействие на настроението и държанието ви. Има цяла просвета по тематиката, по тази причина няма да изпадаме в детайлности, а единствено ще споменем, че е добре с стаята за спане, да заложите на топли, меки, земни нюанси – кафяво, дървесно, резеда и така нататък. Ако пък имате потребност от помощна доза полова сила, внесете аксесоар в алено, само че не се увличайте. Вярно, че това е цветът на любовта, само че той е и нападателен цвят, подтикващ и активизиращ, а вие желаете да се отпуснете и да релаксирате, нали?

Електроуредите в спалнята

Избягвайте да слагате техника и електроуреди в тази стая, даже и тв приемник, най-много тв приемник. Доказано е, че електро-магнитното поле, което основават уреди като телефони, компютри, преносими компютри, таблети, смарт телефони и смарт устройства, ТВ и музикална техника и така нататък, е нездравословно за човешкия организъм и нарушава спокойния сън. В този ред на мисли, добре си бяхме, с въпреки и досадния остарял будилник. Познатата на всички ни, във века на ИТ технологиите, панорама - латентен човек и мобилен телефон до главата му, е едно от най-зловредните и неправилни решения. Опитайте се да изкорените този табиет и да държите сходни устройства, най-малко на земята, на известно разстояние от тялото и най-много от главата ви. Ако, пък не можете да се разделите с техниката в спалнята, най-малко я изключвайте от контакт, преди лягане.

Някой помни ли, че спалнята беше стая за спане, за отдих и отмора, за обич?! Или това остана някаква ретро отживялост и рядко срещано събитие, по-скоро изключение в интимния живот? Всеки път, когато включвате тв приемник, преносим компютър или „ разцъквате ” из някоя „ обществена мрежа ”, губите мигове на действителен контакт, на топла човешка прегръдка, на нежна целувка, на. Все неща, които ни вършат здрави и физически, и душевен.

Китайското обучение за спалнята

Любителите на знаят, че това течение отхвърля наличието на огледала, книги и остри предмети в спалнята. Огледалата отразяват силата, която витае в стаята и изключително против леглото са изключително вредени, тъй като спящият човек е доста уязвим и тази сила може да му навреди доста. Дори в нашата традиция, огледалата се покриват при гибел в дома. Фън шуй не предлага наличието на книги, тъй като те съхраняват доста информация и по този начин могат да смущават съня, изключително, в случай че са с твърди корици (излъчват остра енергия). И въобще, не се предлагат остри и ръбати предмети. Тук има и чисто рационална логичност – постоянно ставаме нощем, движим се в дрямка или в сумрак и всеки изострен предмет и мебел, са евентуално рискови за битови контузии.

Друго забавно изказване е, че леглото в тази стая, би трябвало да е двойно, с един матрак и пътеките от двете му страни да са свободни. Първо, с цел да привлечете и задържите съкровен сътрудник в живота ви и второ, с цел да минава умерено силата в пространството и да не се задържа и натрупва непотребна такава, както в стаята, по този начин и в битието ви.

Под леглото не е добре да има облекла, а силата да минава свободно. Ако въпреки всичко се постанова, дано да е чисто спално долни дрехи. Над леглото не би трябвало да има остри ръбове и гредоред, целесъобразно е да няма капандури и да не спим под наклонени тавани, каквито има в мансардите.

И не забравяйте, наситете спалнята си с сила, богата на обич, чисти мисли, баланс и сдържаност. Тогава, обезпечено и сънят, и всекидневието ви, ще са красиви, щастливи и сполучливи. Някой беше споделил, че десетте минути преди сън и десетте – след пробуждане, дефинират качеството на съня ни, на живота ни, на действителността ни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР