Спалното бельо, освен удобството, има и други функции и предимства.

...
Спалното бельо, освен удобството, има и други функции и предимства.
Коментари Харесай

Каква е връзката между хубавата коса и коприната

Спалното долни дрехи, с изключение на удобството, има и други функционалности и преимущества. Чаршафите, направени от бамбук или евкалипт да вземем за пример, са не просто уютни - те могат да оказват помощ за поддържането на добра телесна температура през нощта, изключително за тези, за които топлината провокира дискомфорт.
 Оризовата вода като извънредно потребно и елементарно налично средство в грижата за косата
Защо да използваме оризова вода за косата си

Лесна и налична грижа

Коприната също има своите преимущества. Много специалисти по хубост настояват, че спането върху този тип материя може да помогне за по-добрия тип на косата заран.

Затова в случай че се опитваме да подобрим здравето на косата си, спането на копринени калъфки за възглавници е верен избор.

Защо коприна

Копринената материя е гладка и мека, което оказва помощ за минимизиране наелектризирането на косата. " Съприкосновението на косъма с памучните материи води до търкане, което може да наруши пласта на кутикулата, а това води до накъдряне, раздробяване по време на сън и сухи кичури ", споделят експертите.
 Снимка 569798

И допълват: " За разлика от памука, коприната не всмуква влагата от косъма и това спомага косата да остане гладка и хидратирана. "

А съгласно колористите, спането върху копринена тъкан ще резервира текстурираната коса по-свежа и сигурно ще наподобява по-добре след пробуждане.

Как въздейства върху другите типове коса

За хората с къдрава коса спането на копринено спално долни дрехи е изключително потребно, защото то ще резервира по-лъскавия тип на кичурите и по този начин къдриците като цяло ще наподобяват по-здрави.
 Снимка 569800

Правите или вълнообразни коси също ще имат своите преимущества от до момента си с тази материя. Защото, когато легнем върху копринена или сатенена калъфка, естествените масла на косата се резервират, а не попиват в материята. Това оставя косата подхранена, вместо суха и без искра.
 Възглавницата, бактериите, мъртвите кафези, акарите и какъв брой постоянно да перем калъфката й
Колко постоянно да перем калъфката на възглавницата

Според кожните лекари

А за тези, които обичат стилизирането на косата, копринените калъфки възглавници могат даже да запазят прическата, прецизират от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР