Спалните влакове се завръщат в играта и този вид пътувания

...
Спалните влакове се завръщат в играта и този вид пътувания
Коментари Харесай

Колко струва да обикаляш европейски градове в спален вагон?

Спалните влакове се завръщат в играта и този тип пътувания стават все по-желани.

Докато наваксвате със съня си, вие обикаляте разнообразни гладове и страни, какво по-удобно от това?!

И макар че нощните влакове се завръщат по целия свят, подобен вид транспорт е съществено застъпен в Европа, написа timeout.com.

От Германия до Венеция и Хърватия

Този чисто нов маршрут на Nightjet започва в края на 2022 година и минава от Германия до Австрия, Италия, Унгария, Словения и Хърватия.

Така се стига от централна Европа до адриатическото крайбрежие за нула време.

Свързвайки чешката столица Прага с швейцарския финансов център Цюрих, този маршрут от чешкия народен оператор České Dráhy (ČD) стопира и в Дрезден, Лайпциг, Франкфурт и Базел.

Наречен трен „ Канопус “ и спрян през 2017 година, той започва още веднъж в края на 2022 година и, което е вълнуващо, следва да бъде обогатен с нови вагони.

Първоначално избрана за дата на пускане през 2022 година, услугата Брюксел-Берлин от European Sleeper в този момент е избрана за май 2023 година

Услугата от Брюксел в началото ще се извършва три пъти седмично, а цените от Брюксел или Амстердам до Берлин стартират от 49 евро за седалка 79 евро за софа. Всички услуги, несъмнено, ще включват безвъзмезден Wi-Fi, кафе и закуска – нещо, което не бихте получили на бюджетен трен, това е несъмнено.

Друг нов маршрут на NightJet води пасажери от централна Европа до впечатляващото лигурийско крайбрежие на Италия.

Бреговата линия минава тъкмо през средата на необикновено красивия и прочут Чинкуе Тере. Уверете се, че сте от дясната страна на влака за панорама към морето.

Влаковете се свързват на границата сред Австрия и Италия и идват в Ла Специя в 11:10 сутринта. Цените на билетите стартират от 30 евро за място, 50 евро за кушет и 70 евро за спален вагон.

Пътувайки сред европейските столици Париж и Виена, е мъчно да се откри трен, който свързва две по-обичани дестинации.

Точно по този начин, механически трябваше да има стартиране на пазара през 2023 година, в този момент е отсрочено до 2024 година – само че това не значи, че не можем да се вълнуваме за него.

Orient Express La Dolce Vita ще предлага замайващ разкош на релси, до момента в който се движи сред италиански дестинации като Венеция, Рим, Сиена и италианската Ривиера.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР