Лондон притисна украинците да се откажат от споразумението в Истанбул

...
Лондон притисна украинците да се откажат от споразумението в Истанбул
Коментари Харесай

Песков: Няма предпоставки за преговори с Киев

Лондон притисна украинците да се откажат от съглашението в Истанбул
Няма никакви предпоставки за договаряния сред Москва и Киев, тъй че специфичната военна интервенция продължава, сподели пред кореспонденти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестява ТАСС. Говорителят на Кремъл съобщи, че прекият напън на Лондон е повода Москва и Киев да не подпишат съглашение на договарянията в Истанбул през 2022 година

„ В момента няма никакви предпоставки за договаряния, защото всички схващат и знаят позицията на Украйна за неприемане на каквито и да е договаряния, по тази причина специфичната военна интервенция продължава “, сподели представителят на Кремъл.

Песков съобщи, че позицията на съветския президент Владимир Путин е „ добре известна “. „ Последният път, когато той приказва за това, беше по време на диалог с президента Лукашенко “, напомни той. Песков означи също, че " съветската позиция е поредна ". Така той отговори на въпроса дали планът за Истанбулско съглашение може да бъде основа за договаряния с Киев.

Говорителят на Кремъл съобщи, че прекият напън на Лондон е повода Москва и Киев да не подпишат съглашение на договарянията в Истанбул през 2022 г. „ На всички е добре известно, че документът в действителност беше парафиран, както и всички добре знаят от думите на участник в тези договаряния от украинска страна каква тъкмо е била повода за отхвърли на украинците да ги продължат по-нататък и да завършват работата по документа “, съобщи Песков. „ Това беше директният напън от страна на Лондон. Това съобщи господин Арахамия (шефът на парламентарната група на „ Слуга на народа “ във Върховната Рада Давид Арахамия – бел. ТАСС), всичко останало са спекулации “, акцентира Песков. И добави: „ Предлагам да се съсредоточим върху първоизточника “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР