SpaceX за 14-ти пореден път успешно изстреля ракетата Falcon 9,

...
SpaceX за 14-ти пореден път успешно изстреля ракетата Falcon 9,
Коментари Харесай

SpaceX изведе в орбита 10 сателита едновременно, а бустерът успешно кацна

SpaceX за 14-ти следващ път сполучливо изстреля ракетата Falcon 9, като този път изстрелването бе осъществено от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния. Информацията е от формалната страница на SpaceX в Twitter.
Този път ракетата притежател изведе в орбита 10 информационни спътника Iriduim, които сполучливо напуснаха галактическия транспортен съд. Първата степен на ракетата сполучливо се завърна и кацна на управляемата платформа Just Read the Instructions в Тихия океан.

SpaceX има подписан контракт с Iridium за извеждане в орбита на 75 спътника Iridium NEXT . Първите 10 спътника бяха сполучливо изведени на орбита още през месец януари тази година и още 10 спътника през месец юни. Илън Мъск сподели, че останалите спътници ще бъдат изведени в своите орбити идната година, както е планувано в подписания контракт. Сателитите Iridium NEXT са създадени от френската компания Thales Alenia Space и тежестта на единия сателит е 860 кг. Технологичното време на живот на спътниците е обмислен на 15 години.



До края на годината се чака броят на приключените задачи на SpaceX да доближи 15, тъй като е планувана още една огромна задача. Това е два пъти повече от 2016 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР