SpaceX изпрати екипаж от четирима астронавти до Международната космическа станция

...
SpaceX изпрати екипаж от четирима астронавти до Международната космическа станция
Коментари Харесай

SpaceX изстреля международен екипаж до космическата станция

SpaceX изпрати екипаж от четирима астронавти до Международната галактическа станция като част от настоящия контракт на компанията с НАСА. Тази задача е наречена Crew-6. Тя е седмата задача, в която Space Exploration Technologies пътува с астронавти на НАСА до Международната галактическа станция и нейната девета задача за галактически полет с хора на борда, предава Bloomberg.

Космическият транспортен съд Crew Dragon излетя от галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида. На борда на полета са астронавтите на НАСА Стивън Боуен и Уорън Хобърг, съветският космонавт Андрей Федяев и Ал Неяди от Обединените арабски емирства. Kапсулаta би трябвало да се скачи с МКС. Екипажът ще живее в орбита към шест месеца.

След като бъдат прикачени, астронавтите ще влязат в станцията, където ще бъдат посрещнати от седемчленния екипаж, който към този момент е на борда: трима от задача Союз, които са на МКС от септември, и четирима от задачата SpaceX Crew-5, които са там от октомври.

Няколко дни откакто дойдат, другите четиримата астронавти от задачата Crew-5 ще се върнат назад на Земята в капсулата Dragon.

Миналата седмица Русия изстреля пътнически транспортен съд без екипаж към галактическата станция, за трима членове на екипажа, чийто транспортен съд " Союз ", с който е планувано завръщането им, беше развален през декември. Те тя трябваше да се върнат на Земята тази пролет, само че бяха принудени да отсрочат завръщането си вкъщи за по-късно тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР