Социологът Кънчо Стойчев, председател на сдружение Произведено в България“, коментира

...
Социологът Кънчо Стойчев, председател на сдружение Произведено в България“, коментира
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Карам коронавирус, гадно е, дълго е, но минава! Не е най-страшния вирус

Социологът Кънчо Стойчев, ръководител на съдружие „ Произведено в България “, разяснява икономическите ограничения на държавното управление за прекъсване на разпространяването на новия ковид и изненадващо разгласи, че го е изкарал на крайник. Стойчев разяснява, че болестта по нищо не се различавала от елементарен вирус. По думите му годишните данни показвали същата смъртност, а „ в този момент малко преувеличаваме “ по отношение на COVID-19.

„Това не е най-страшният грип, нито е най-страшният вирус. Аз го изкарах преди два месеца. Гадно е, дълго е, само че минава“, показа с аудиторията на БТВ Стойчев. Поради това, като ръководител на съдружие на дребния и междинния бизнес, Кънчо Стойчев разяснява икономическите ограничения на държавното управление и настоя страната да поддържа бизнеса в изискванията на тежката рецесия.

„ Държавата би трябвало да избави бизнеса в този момент, тъй като на следващия ден ще е късно “, посочи социологът. Той акцентира, че страната би трябвало доста по-активно да взе участие в запазването на работните места на хората.

„Най-голямата заплаха е да кажем – ще спасяваме човешки животи единствено. То това е хубаво, само че не можем да кажем – майната му на бизнеса, той ще се оправи“, безапелационен е социологът.

Стойчев упорства да бъде непокътнато всяко работно място, тъй като „запазвайки приходите на тези хора, те ще продължат да бъдат способни да заплащат ток, вода, налози и да не натоварват другите системи – здравна, Национален осигурителен институт и фондовете за безработица“.

Социологът даже пресметна, че 2 милиарда лева от запаса ще бъдат изцяло задоволителни, с цел да се подсигуряват работните места на застрашените хора и да се подкрепят бизнесите. По оценки на  финансовия министър запасът на България все още е към 10 милиарда лева

„Защо Меркел и Макрон споделиха – „каквото и да ни коства ще спасим бизнеса, ние човек без работа няма да оставим“? Да не са по-глупави? Ако не го създадем – ще бъдем трагично по-бедни след това“, убеден е Стойчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР