Социологът Добромир Живков от Маркет Линкс заяви, че местните избори

...
Социологът Добромир Живков от Маркет Линкс заяви, че местните избори
Коментари Харесай

Добромир Живков, социолог: Местните избори може да са тест за властта и за сглобката

Социологът Добромир Живков от " Маркет Линкс " съобщи, че локалните избори ще произведат спомагателен резултат, който може да усили политическото напрежение. Местните избори ще са тест за властта и за сглобката, уточни той в ефира на БТВ.

По думите му има разнообразни сюжети за сглобката след локалните избори. Сегашната коалиция и нейната работа също ще окаже въздействие на акцията за локалните избори, която няма да е толкоз остра, колкото имаше през 2019 година, сподели Живков.

Той не чака и гръмогласно празнуване на спечелилите от локалните избори. Сценариите, съгласно Добромир Живков след локалните избори са за преразпределяне на кметските места в огромните градове, а ГЕРБ евентуално ще загуби част от огромните градове, които съставлява сега. Местният избор е въпросът до какво ще докара като реакция от ГЕРБ-СДС. В актуалният миг до март месец следващата година, когато се чака да приключи първият стадий на ротацията във властта, ПП-ДБ ще работят за опазване на съдружния формат, счита Добромир Живков.

Той е на мнение, че може да има някъде към естествената или по-ниска изборна интензивност в обособените общини.

Добромир Живков е песимистичен по отношение на поръчките на предприемача Васил Божков за завръщане в политиката. Той е песимистичен по отношение на капацитетът за основаване на политическа мощ, която да има действително влияние върху публичния живот.

Социологът Геновева Петрова от " Алфа Рисърч " добави, че цялостно доверие и взаимно харесване няма да се има сред некоалицията. Формата на взаимоотношение сред сътрудниците в болшинството е спонтанна и без да е скрепена с съответен документ, сподели Петрова, която не чака престрелките в сглобката да спрат.

Тя не чака до локалните избори да се стигне до демонтиране на сглобката. След локалните избори може да се разяснява какво и по какъв начин биха се развили взаимоотношенията на властта, уточни Геновева Петрова.

Тя чака да има общини, завоюва още на първия тур на локалните избори, като ще има такива и с балотажи. Геновева Петрова уточни, че президентът се пробва да бъде освен това от това, което му отрежда институционалната позиция.

Тя не чака висок възторг към локалните избори.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР