Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив спечели поредната

...
Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив спечели поредната
Коментари Харесай

Хора с увреждания възродиха производството на коледни играчки

Социалното дружество за хора с увреждания в Пловдив завоюва следващата си премия - този път от Министерството на труда и обществената политика (МТСП). Почетният приз за II-ро място в състезанието " Годишна национална премия за обществена иновация в поддръжка на обществената стопанска система 2020 " беше връчен на шефа на общинското дружество Ванина Костадинова на специфична гала от министър Деница Сачева.

 Продават неповторими коледни стъклени играчки на благотворителен базар в Пловдив Продават неповторими коледни стъклени играчки на благотворителен базар в Пловдив
Коледен благотворителен базар на играчки от стъкло и керамика е ситуиран в Социалната къщурка пред постройката на община Пловдив. Всички...
Тази година пловдивското общинско дружество съумя да възроди едно доста остаряло и забравено произвеждане – на коледни . Те са направени в новосъздаденото ателие по стъклодухане, където работи единственият освен в Пловдив, само че и в страната занаятчия - Иван Станев. В момента в него се образоват четирима души по стъклодухане и шестима декоратори. През 2020 година те са съумели да произведат 10 000 неповторими играчки.
Общинското дружество бе основано преди две години, само че към този момент предлага богат подбор от продукция - сувенири, керамични произведения и такива, от плат и доста други. Оперативна програма „ Социално дружество за хора с увреждания “ подкрепя дейностите на общината. Служителите му ушиха всички флагове, които бяха сложени за празника на града и помогнаха с направата на постелъчно долни дрехи за МБАЛ „ Свети Мина “. В общественото дружество за хора с увреждания работят общо 30 души. Целта му е освен да окаже обществено влияние върху живота на хората с увреждания, само че и посредством построяването на разнообразни умения и пълномощия да се усъвършенства тяхната интеграция в обществото и качеството им на живот, както и действително да се реализира приобщаването им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР