Социално слаб мъж притежава 57 фирми и дължи милиони на

...
Социално слаб мъж притежава 57 фирми и дължи милиони на
Коментари Харесай

Алкохолик има 57 фирми, дължи 22 млн. на хазната

Социално слаб мъж има 57 компании и дължи милиони на страната, сподели следствие на Нова телевизия.

Прехвърлянето на компании с огромни данъчни отговорности на обществено слаби и нормално необразовани хора, известни като „ бушони “, се трансформира в мода през последните 15 години. Срещу 200-300 лв. на ръка, предоставяйки персоналната си карта, тези хора подписваха документи, с които купуваха съответната компания. Така длъжници ставаха те и Национална агенция за приходите нямаше по какъв начин да си вземе налозите.

Дългове от тази компания по същата причина не можеха да си върнат и частни кредитори. Чрез законодателни промени страната се опита да спре тези схеми. И като чели в последно време те понамаляха, само че преди няколко седмици, екипът на Нова тв се зае с следствие на известни уеб сайтове, бълващи подправени вести, които всеобщо се споделят в обществените мрежи. И какво открие - притежател на тези уеб сайтове – общо 11, е компания „ Хаки Фиш ” ЕООД. А тя е благосъстоятелност  на обществено слабия 58-годишен алкохолно подвластен Николай Низол. Тоест, този човек има и ръководи тези 11 уеб страницата за подправени вести и хората работещи в тях, най-малко съгласно документите.

А другояче, става известно, отново по документи, същият обществено слаб има и други 56 компании, чиято активност е разнообразна. От заложна къща през архитектура, та до хотелиерство.

Разследването откри, че част от тези компании нямат отговорности и са работещи, само че собствеността се води на обществено слабия Николай Низол, и от основаването им са регистрирани на негово име, с цел да се прикрият същинските притежатели сходно на компанията със уеб страниците за подправени вести. Други от 57-те компании обаче, водещи се на алокохолно подвластния Николай Низол, са му трансферирани от предходни притежатели и дължат на страната налози в размер на 22 млн. лева

Решихме да проверим как и елементарно ли е да се трансферира компания със отговорности на името на Николай Низол и дали той взе участие умишлено в ролята на „ бушон ” или е почтена жертва, подведена от непознати да подпише някакви документи, както нормално такива хора твърдят пред проверяващите органи.

След извършен диалог по телефона си уреждаме среща с Николай. Докато говорим  пита Енцо ли ни изпраща. От въпроса стана ясно, че обществено слабият притежател на 57 компании и 22 млн. лева отговорности към страната извършва ролята на „ бушон ” посредством медиатор. Петнайсет минути по-късно бяхме на мястото на срещата и нашите продавачи на компания със отговорности се срещнаха с купувача -„ бушон “ - Николай Низол.

„ Мъжът има 57 компании. В общи линии три са главните категории, които ние сме забелязали. Естествено, това което интересува Национална агенция за приходите, са отговорности към бюджета, укрити или дължими и невнесени налози и осигурителни вноски. Има още две категории проблеми. Те са отговорности към частни кредитори, към бизнес сътрудници и към банки. И третата огромна тематика в действителност е избран тип активност - да се прикрие действителния притежател. Преди тази скица беше народен спорт. Сега въпреки всичко има избрани правни гаранции, тъй като сега продажбите на компании е под необикновен режим. Тоест, Национална агенция за приходите минава от там. В съответно този случай справката на Агенцията по доходи сочи, че са изпратени пет уведомления до съответните прокуратури във връзка с възможни закононарушения срещу кредитори ”, изясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Това е следващият случай, в който схемата с прехвърлянето на задлъжнели фирми на хора-бушони ощетява всички нас с десетки милиони. Ощетява и частни кредитори. Прикрива и същински притежатели на компании, които надали стоят в сянка поради благородни претекстове. А защото бушоните им постоянно заобикалят наказателна отговорност, представяйки се за жертви, подведени да подпишат нещо, без да знаят какво, видяхте – следствието сподели, че това напълно не е по този начин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР