Социалният проект на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, посветен на ограничаването

...
Социалният проект на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, посветен на ограничаването
Коментари Харесай

МОН с официална подкрепа за кампанията на Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”

Социалният план на Перно Рикар България „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, отдаден на ограничението на шофирането в нетрезво положение измежду подрастващите, получи публична поддръжка от Министерството на образованието и науката. „ Подкрепяме акцията по стратегия „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ. БЪДИ ОТГОВОРЕН – НЕ ШОФИРАЙ ПИЛ “, която ще започва за трета поредна година. Ще ви окажем с нужната отговорност подпомагане за основаване на мрежа от учебни заведения, които припознават акцията и я залагат в дълготраен проект. Убедени сме, че проведените от Вас подкрепящи семинари ще бъдат доста потребни за учителите и ще им дадат добър запас за работа с учениците “, показват от министерството.
Кампанията е отдадена на ограничението на шофирането в нетрезво положение и развенчаването на митовете за бързо изтрезняване измежду начинаещите и бъдещи водачи на възраст 16-25 година
През октомври на специфичен семинар в столичното 19 СУ „ Елин Пелин” 20 преподаватели от девет софийски учебни заведения бяха осведомени в елементи с плана и методите на осъществяване на час на класа, трансформирайки се в самобитни посланици на самодейността. Всеки един от тях изрази мнение, че подрастващите се доверяват най-много на информация и образец от своите идоли. А такива не липсват и в „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ” - актьорите Александър Сано и Силвия Петкова, както и сътрудниците им от стендъп групата „ Нема к’во” – Калин, Венсан и Жорони.

Като част от програмата е създаден специфичен учебен модул, чийто главен инструмент е 17-минутният игрален филм „ Моментът в никакъв случай не е единствено един “ с присъединяване на Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров, Филипа Балдева и млади артисти от НАТФИЗ. Комиците от група ”Нема к’во” пък сътвориха особено зрелище, отдадено на тематиката „ Бъди виновен, не шофирай пил “. През предходната образователна година Калин, Венсан и Жорони посетиха общо пет града - Годеч, Козлодуй, Карлово, Роман, София и Враца, а техният тематичен пърформънс бе забелязан от повече от 400 възпитаници. В Карлово с тях бе и Александър Сано, който посети учениците и във Враца по-рано същата година.
През миналата образователна година към „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ “ се причислиха нови сътрудници: Асоциация Родители, Българска асоциация на потърпевши при произшествия, СПИРИТС България, Съюз на българските автомобилисти, Министерство на вътрешните работи, дирекция „ Пътна Полиция “.
В пилотната година на „ ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ “ през образователната 2015/2016 година се включиха 14 учебни заведения от 13 града, като бяха подготвени над 700 деца в границите на 60 образователни часа. През миналата образователна 2016/2017 летвата бе вдигната още по-високо, като бяха осъществени над 160 образователни часа в цялата страна. За тази година от Перно Рикар България са си сложили за цел още по-мащабна реализация на акцията в тясно съдействие с „ Асоциация родители “.
Кампамнията свидетелства за дълготрайния ангажимент на Перно Рикар България за развиване и възстановяване на средата на живот, в която младежите са съществена градивна единица на бъдещето. Алкохолната компания е емблематична в своята отдаденост към обществените дела, а устойчивостта на създаваните и осъществени акции е запазена марка.
Повече информация за програмата може да откриете на www.karaiotgovorno.com.
Очаквайте любопитна информация и настоящи вести от почналата акция. Всичко забавно занапред следва!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР