Социалните служби предават 5-годишното дете, което беше малтретирано в Пловдив

...
Социалните служби предават 5-годишното дете, което беше малтретирано в Пловдив
Коментари Харесай

Социалните предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му днес

Социалните служби предават 5-годишното дете, което беше измъчвано в Пловдив на татко му през днешния ден. Това се случва след вчерашното решение на районният съд в Пловдив, в което бяха постановени „ привременни ограничения “ в интерес на бащата по бракоразводното дело сред родителите, почнало преди две години. Мерките не подлежат на обжалване.
Прочетете още
Бащата е подал заявление, че желае незабавно да поеме грижите за детето. С оглед на гореописаните условия отдел „ Закрила на детето “ при дирекция „ Социално подкрепяне “- Пловдив смята, че са отпаднали първичните условия и е подхванатата мярка на протекция. Бащата подписал и контракт за прилагане на обществени услуги в Център за социална поддръжка към Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии и ще спомага на чиновниците и  заявява, че ще употребява поддръжка в грижите за детето от екипа на обществената услуга. 

Директорът на  дирекция „ Социално подкрепяне “ - Пловдив издаде заповед за преустановяване на настаняването на детето в обществената услуга. Предстои то да бъде предадено на бащата в днешния ден. Бащата е подписал писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си.

Припомняме, че 5-годишното момче беше обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето беше изгорена и е липсвала. Детето мина и през интервенция, като интервенцията беше осъществена в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив.

Възрастните, с които той е живеел - 35-годишните Стела Алексиева и Петър Чернев, бяха привлечени като обвинени от Районна прокуратура като причинители и в съучастничество в условия на домашно принуждение и причиняване на телесна щета на 5-годишното дете, довела до контузии на главата, налагащи лекарска интервенция. Те настояват, че пострадванията са в резултат на битов случай – изгаряне с гореща вода. Адвокатът на детето обаче е безапелационен, че сходна зверска рана не би могла да се получи по този метод.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР