Социалните партньори на общинско ниво в лицето на КНСБ и

...
Социалните партньори на общинско ниво в лицето на КНСБ и
Коментари Харесай

Общинските служители с повече дни отпуск и по-голямо обезщетение при пенсия

Социалните сътрудници на общинско равнище в лицето на КНСБ и КТ " Подкрепа “ и кмета на Община Пловдив – господин, в качеството му на шеф, подписаха нов Колективен трудов контракт, касаещ назначените по трудово правно отношение общински чиновници. След ползотворно взаимно разискване стана факт и Споразумението, обхващащо правата на държавните чиновници, работещи в общината.

Постигнатите договорености бяха плод на няколкомесечни договаряния. Предвид характерната икономическа конюнктура, включително и задълбочаващите се инфлационни процеси, страните реализираха единодушие за опазване на параметрите на до момента настоящите договорености, само че по едно и също време и надграждане в част от тях.

За чиновниците на Община Пловдив, които са синдикални членове, беше контрактуван по-голям размер на платения годишен отпуск, както и по-големи от нормативно избраните размери на компенсациите при придобиване право на пенсия за застрахователен стаж и възраст, касаещо както работещите по трудово правно отношение, по този начин и държавните чиновници.

Договорени бяха и по-големи от законово избраните размери на платения отпуск за майки с две или повече живи деца по Кодекса на труда, отпуска за осъществяване на цивилен, публични и други отговорности по чл.157 от Кодекса на труда и др.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР