Социалните мрежи те изтощават? Може би ще се зарадваш да

...
Социалните мрежи те изтощават? Може би ще се зарадваш да
Коментари Харесай

Тенденция: Социалните мрежи отстъпват пред приложенията за разговори

Социалните мрежи те изтощават? Може би ще се зарадваш да чуеш, че не си самичък. Популярният уебсайт Techopedia даже към този момент вкара термина безсилие от обществените мрежи (Social media fatigue), който изяснява наклонността потребителите да се отдръпват от обществените мрежи, когато се почувстват претрупани от прекалено много уеб сайтове, другари и почитатели и прекалено много време прекарано онлайн за поддържане на тези обществени връзки
Като опция се явяват приложенията за диалози, които към този момент заемат преобладаваща позиция. По данни на списание Business Insider, общото ползване на четирите съществени приложения за диалози е било по-голямо от това на четирите съществени обществени мрежи през 2016 година Популярността на приложенията за диалози нараства от този момент, главно с помощта на Viber и WhatsApp, до момента в който Фейсбук и Twitter показват застой.
Защо се случва това?
Има доста пояснения, само че най-простото от тях е и най-смислено. Приложенията за диалози дават на потребителите всички съществени функционалности, които търсят в обществените мрежи, само че без целия рекламен звук. Те са лесни за приложимост и налични главно през телефон. Докато обществените мрежи към момента срещат усложнения в това да дават идентично потребителско преживяване. Приложенията за диалози не те принуждават да минаваш през купища наличие, което не те вълнува, като в същото време ти дават позвънявания с високо качество на връзката, чат-ботове, самостоятелни и групови чатове.

Друга причина да преминеш напълно към приложения за диалози е сигурността на данните. Фейсбук беше дълго малтретиран от кавги – от продажба  на персонални данни на консуматори на незнайни лобисти през 2015 година, за което признаха три години по-късно, до излагане на риск на сметките на сред 30 и 50 милиона консуматори тази година.

Друг софтуерен колос Гугъл, беше заставен да ликвидира обществената си мрежа Google+ през октомври. Това стана откакто мрежата разкри персоналните данни на потребителите си и не сподели за това на никого в продължение на месеци. А пробивите в сигурността не престават при Yahoo, Twitter и доста други.
Приложенията за диалози могат да оказват помощ там, където обществените мрежи не могат. Добрите приложения разполагат с криптиране на известията от край до край. Така че даже самото приложение не знае какво пишеш на половинката си след среднощ
Viber даже може да накара известията ти да изчезнат автоматизирано след несъмнено време, в случай че пишеш в скришен чат (Secret Chat). Спам профилите се блокират от Viber и до момента в който всичко, което е належащо, с цел да активираш нов подправен профил във Фейсбук са няколко секунди (за да въведеш друг имейл), с цел да направиш това във Viber се изисква активация на напълно нов телефонен номер – като номерът ще бъде тестван преди акаунтът да бъде задействан.

Повишената сигурност за отбрана на персоналната ти информация не е за сметка на понижен брой потребни функционалности в приложението. Най-популярната услуга за диалози предлага куп стикери и емотикони, групови чатове, варианти за прикачване на файлове – всичко належащо, с цел да изразиш страстите си на момента.

Социалните мрежи към този момент не помнят първичното си приложение. Милионите регистрирани консуматори във Фейсбук не са се присъединили там, с цел да станат част от възходяща екосистема, цялостна с маркетингови промоции и медийни акции, ръководени от неразбираеми медиатори от третия свят. Те по-скоро са търсили удобен метод да поддържат връзка със своето семейство и с приятелите си – нещо, на което са отдадени приложенията за диалози.

Две са водещите приложенията за диалози отдавна насам. Това са WhatsApp и Viber. Основната разлика сред тях е в това, че WhatsApp принадлежи на Фейсбук от 2014 година Проблемите със сигурността на компанията майка хвърлиха сянка и върху WhatsApp дружно със скорошното съобщение, че някои функционалности на Фейсбук, в това число и рекламите, ще бъда пренесени и в WhatsApp.

Viber на собствен ред, концентрира вниманието си върху нарасналата сигурност на персоналните данни. Едновременно с това пуска нови функционалности. Такива като Chat Extensions, алтернатива за редактиране и заличаване на известия, функционалност за превод и други Приложенията за връзка са готови за утрешния ден.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР