Социалните мрежи могат да бъдат много подвеждащи. Хората фабрикуват всяка

...
Социалните мрежи могат да бъдат много подвеждащи. Хората фабрикуват всяка
Коментари Харесай

Викторианският “Фотошоп” – как жените манипулират снимките си в миналото

Социалните мрежи могат да бъдат доста подвеждащи. Хората фабрикуват всяка дребна част от живота си единствено, с цел да основат илюзията, че всичко е съвършено. Но казването на неистини не е задоволително, с цел да заблуди никого. Нужно е съществуването на доказателство. С напредналите технологии се намираме във време, в което всяка фотография и видео клип могат благодарение на разнообразни стратегии да се преработят. Много модели се възползват от тях, с цел да се създадат по – слаби и ще уголемят дупето си една концепция повече с цел да реализиран тази съвършена фигура на песъчлив часовник, по която всички са луднали сега.

Като цяло манипулирането на фотоси си мислим, че стартира тъкмо с стратегии като Фотошоп и имаме вяра, че всяка остаряла фотография няма по какъв начин да бъде модифицирана, считайки че е на книжен притежател. Изненадващо е да се каже, че даже и дамите в предишното са имат своите дребни трикове, които ни мамят и до през днешния ден.

Викторианската ера, както всяка друга, има съответни фешън трендове, които се съблюдават от множеството млади дами. Тънката талия е изключително на респект и знаем от историята, че девойките от дребни почват да носят корсети по това време. С тази информация автоматизирано считаме, че всяка снимана жена ще има извънредно дребна талия. Да, правилно е че множеството дами на времето  имат относително по – стегнати кореми, само че някои от тях са пресилени. Всичко това се прави с бои, моливи и в някои случаи даже джобни ножчета.

В своята книга “Завършеният етюд на изкуството на преправяне на фотографски дефекти и ясни насоки по какъв начин да се приключи и оцвети една фотография ”, Робърт Джонсън написа за цялостният развой, през който минава една модифицирана фотография. Всяка глава е отдадена на друг аспект на човешкото тяло, кои принадлежности се употребяват и по какъв начин се прикриват минусите. Обяснява се кое е неотложно да се обработи, като да вземем за пример всевъзможни дребни точици по лицето са считани за минус и се отстраняват. Честа обработка е мечтана от множеството дами, които желаят да наподобяват допустимо най – слаби на фотосите без да минават границата.

Във филмовите студия е общоприета процедура да се преработва всяка фотография. Особено внимание се отделя  на лицето и врата. Преработват се бръчките, акнето на лицето и изключително луничките, които в предишното се считат за грозни. От врата с бои или моливи се отстраняват някои вени, с цел да наподобява гърлото безпрепятствено и красиво.

Нека поговорим малко и за тънката талия. Дори спазвайки диети младите дами стратегически сортират фонът, на който ще се снимат. Предпочитан от множеството е черният и минималистичен подобен, поради лесната обработка. С помощта на тънка четка и подобаващият цвят багра леко се стеснява торсът. Допълнително дамата на фотографията авансово е избира и подобаваща рокля с минималистични елементи и под полите си на бедрата са сложени подплънки за ханшът, постигайки даже леко с машинация идеалната викторианска фигура.

Целта е всеки клиент след култивиране на фотографията да види една по – млада и относително по – слаба своя съвършена версия. По този метод се и популяризира тогава по – недостъпната услуга.

 Gibson girl beach

Известните модели и актриси на времето, дами които постоянно са от буржоазното съсловие, имат и екип от хора, които се занимават напълно с преправянето на фотосите им, с цел да наподобяват постоянно най – добре. Една от най – известните е Камил Клифорд (на главното изображение). Белгийската актриса е разпознаваема по своят емблематичен жанр. Освен във филми, тя вълнува публиката със своите красиви портрети. Нейното име е синоним с Гибсън момичето – тогавашната естетическа фигура. Характерна с изпъчените напред гърди, имитирайки тези на гълъб, тънката талия и естествено изчистената и младолика кожа. За преправка на нейните фотоси се грижет единствено най – положителните експерти.

От друга страна, елементарните дами се захващат сами с работата като следват трендовете за епохата. На пръв взор всяка от фотосите наподобява естествена, в случай че не се огледа деликатно. С помощта на цифровото увеличение е елементарно да се виждат дребните места, където е изпуснато да се запълни с багра, издавайки същинската форма на талията.

С тези промени през днешния ден поглеждайки към тези остарели фотоси се замисляме по какъв начин всеки от епохата наподобява с съвършено чиста кожа – нещо, което към момента е на респект до през днешния ден, само че за някои е мъчно да реализират. Тези дребни трикове  оказват помощ на дамите да “фотошопнат ” своите физически дефекти и всяка една от тях е има шансът да се трансформира в съвършеното Гибсън момиче.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР