Социалните мрежи “Фейсбук” и “Туитър” знаят кой си и могат

...
Социалните мрежи “Фейсбук” и “Туитър” знаят кой си и могат
Коментари Харесай

“Фейсбук” и “Туитър” с информация за нас дори и да нямаме профил

Социалните мрежи “Фейсбук” и “Туитър” знаят кой си и могат да плануват какво приказваш даже и да не си регистриран консуматор, сочи ново изследване, съобщи БТВ.

Алгоритмите на двете мрежи могат да плануват мнението ти съгласно хората, с които излизаш.

Проучването съществено подкопава концепцията, че персоналният избор е водещ в битката за дискретност на персоналните данни.

Учените от университета във Вермонт и този в Аделаида употребяват за изследването си повече от 30 млн. обществени поста в “Туитър” на близо 14 хиляди консуматори. Те откриват, че е изцяло допустимо да се планува обява на човек, който няма профил единствено като се гледат постовете на осем или девет души от персоналните му контакти. Методът е извънредно прецизен – в случай че даден човек е напуснал обществените мрежи или в никакъв случай не е бил част от тях, учените могат да познаят бъдещите му изявления или дейности с 95% акуратност.

Учените показват, че има математически предел на информацията, която можем да предоставим за себе си в обществените мрежи, само че няма никакво значение дали я предоставяме ние или някой, който ни познава.

Ако желаете да останете изцяло анонимни, би трябвало да говорите и с всичките си другари, които имат профили в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР