Социалната платформа Фейсбук отново беше поставена в отбранителна позиция заради

...
Социалната платформа Фейсбук отново беше поставена в отбранителна позиция заради
Коментари Харесай

Разобличиха договорености на “Фейсбук с други компании за споделяне на лични данни

Социалната платформа " Facebook " още веднъж беше сложена в отбранителна позиция поради практики, засягащи персоналните данни на потребителите . Новата информация е част от следствие на американския вестник " Ню Йорк таймс ", осведоми Би Би Си.

Вестникът разкри нови детайлности за методите по какъв начин обществената мрежа споделя достъп до данни на потребителите на други софтуерни компании, в това число Amazon, Apple, Microsoft, Netflix, Spotify и Yandex. В някои случаи другите компании декларират, че даже не знаят, че имат специфичен достъп.

" Facebook " отбрани държанието си. Компанията твърди, че в никакъв случай не е предоставяла достъп до персонални данни без разрешението на хора и не вижда доказателства за корист с данни. Но още веднъж признава, че е трябвало да попречи на трети страни да имат достъп до персонални данни.

 Как популистите в Италия използваха „ Фейсбук”, с цел да завоюват властта?
Как популистите в Италия използваха „ Facebook ”, с цел да завоюват властта?

Салвини и Ди Майо преобладават във " Facebook " с към 7,8 милиона лайкове и споделяния всеки

Примерите, посочени от американския вестник, включват достъп на други компании до персоналните известия на потребителите, а също по този начин до имена, контакти и дейностите на техните другари.

Последното разобличаване е след серията кавги, които засегнаха " Facebook ", в това число събирането на данни от Cambridge Analytica, подбуждането към принуждение в Мианмар, доказателства за съветска и иранска интервенция на изборите в Съединени американски щати и компрометиране на персонални данни на консуматори.

" Ню Йорк таймс " базира разбора си на стотици страници документи и десетки изявленията. Изданието отбелязва, че обществената мрежа е имала специфични договорености с повече от 150 компании за шерване на персонална информация . Повечето от тях са софтуерни компании, само че също по този начин влизат онлайн търговци, производители на коли, медии, измежду тях е даже и " Ню Йорк таймс ".

 „ Фейсбук” откри проблем, засегнал милиони консуматори
„ Facebook ” откри проблем, засегнал милиони консуматори

Може да са наранени до 6,8 милиона души

Например търсачката Bing на Microsoft е виждала имената на " безусловно всички " другари на потребителите във " Facebook " без единодушието на тези другари за да се персонализират резултатите.

 Facebook се срина на Източното крайбрежие на Съединени американски щати
Facebook се срина на Източното крайбрежие на Съединени американски щати

Не се показва повода за срутва

Netflix, Spotify и Банката на Канада са можели да четат, пишат и изтриват персонални известия на консуматори. Yahoo е можело да гледа известия с предаване онлайн на другари на потребителя. Sony, Microsoft and Amazon са имали достъп до имейли на консуматори посредством техните другари. Blackberry и Huawei са измежду фирмите, които са имали достъп до информация на " Facebook ", която им е пособия да основат свои приложения със обществени мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР