Социалната мрежа Facebook ще пита потребителите си дали искат да

...
Социалната мрежа Facebook ще пита потребителите си дали искат да
Коментари Харесай

Facebook обещава нови настройки във връзка с GDPR



Социалната мрежа Фейсбук ще пита потребителите си дали желаят да получават персонализирани реклами според от своите ползи, както дали на техните профили да бъде споделяна религиозна и политическа информация.

От компанията споделят, че ще вкарат измененията първо на Стария континент, с цел да изпълнят, с цел да изпълнят условията не европейския Общ правилник по отношение на отбраната на данните (GDPR). Той влиза в действие от 25 май 2018 година и трансформира метода, по който се ръководи персонална информация.

Прочетете още: Как да свалите данните, които Фейсбук има за вас

Потребителите ще бъдат подканени да разрешат потреблението на система за лицево различаване, която Фейсбук употребява отвън Европейски Съюз, посредством която социалката автоматизирано предлага кои хора да бъдат маркирани на фотоси и във видеа.

Подготвен е и нов пакет с условия за прилагане. От компанията акцентират, че посредством няма да желаят от потребителя позволения за шерване на нови, нито търсят метод за продажба на потребителски данни на рекламодатели други сътрудници.

Припомняме, че Фейсбук се намира в средата на гласовит скандал, причина за който е приключването на данни за десетки милиони консуматори на обществената мрежа без тяхно позволение. Получател на информацията е била компанията Cambridge Analytica, която работеше за Доналд Тръмп по време на последните избори за президент на Съединени американски щати.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР