Социалистите спечелиха предсрочните избори в Испания. Анализатори отбелязват, че крайната

...
Социалистите спечелиха предсрочните избори в Испания. Анализатори отбелязват, че крайната
Коментари Харесай

Социалистите печелят вота в Испания

Социалистите завоюваха предварителните избори в Испания. Анализатори означават, че крайната десница влиза в Народното събрание за първи път след свалянето на режима на Франко.

При преброени съвсем 100% от бюлетините социалистите печелят 29 на 100 от гласовете и 123 места в Народното събрание. Народната партия ще има двойно по-малко представители в новия парламент и ще разполага с 66 депутати. Центристите от „ Гражданите “ ще разполагат с 57 мандата, с 42 депутата ще е лявата коалиция „ Подемос “.

Крайната десница също ще бъде показана - партия "Вокс " печели 24 места. Петима каталунски водачи, които сега се намират в пандиза, също бяха определени за депутати.

Лидерът на социалистите Педро Санчес съобщи, че ще се стреми да образува проевропейско държавно управление. Анализатори показват, че предстоят тежки и дълги договаряния за сформирането на нов кабинет. На Социалистите и „ Подемос “ не им доближават 11 места, с цел да образуват болшинство в Народното събрание. Тази коалиция ще води нерешителен кабинет на малцинството. Коалицията сред социалистите и „ Гражданите “ ще е сложна. Центристите се опълчват на включването във властта на каталунските сепаратисти. От своя страна Педро Санчес уточни, че избира да търси разговор с водачите на Каталуния.

Основен приоритет на социалистите ще бъде спазването на конституцията и обезпечаването на обществена правдивост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР