Социалистите от районните организации на БСП в Сердика, Панчарево, Нови

...
Социалистите от районните организации на БСП в Сердика, Панчарево, Нови
Коментари Харесай

Социалисти от „Сердика“, Панчарево“, Нови Искър и Кремиковци в подкрепа на общинските си съветници

Социалистите от районните организации на Българска социалистическа партия в „ Сердика ", " Панчарево ", Нови Искър и Кремиковци също излязоха с позиции в поддръжка на общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България " в СОС. Така те се причислиха към " Възраждане ", " Надежда ", " Средец ", " Овча купел ", " Банкя ", " Връбница ", " Люлин ", " Красна поляна ", " Лозенец " и Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София. На съвещания на районните си препоръки всички те одобриха заявления и позиции, с които показват поддръжка за дейностите на общинските съветници, дали своят вот за избор на ръководител на СОС и по този метод разблокирали работата му. Всички те регистрират, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят настояванията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия да им бъдат наложени наказания, когато бъде призован Национален съвет.

Коалиционните сътрудници в Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС - Коалиция " ЛЕВИЦАТА! " и Коалиция " Неутрална България " също показаха поддръжката си с заявления, а в регионите " Студентски " и " Слатина " социалистите отхвърлиха предложенията за санкции и партийни наказания към дейностите на общинските съветници.

" Ние ясно и изрично настояваме Националният съвет на партията да не взема решения, които биха довели до излишно основаване на вътрешни разделения, които вредят на устойчивостта и развиването на Българска социалистическа партия - София като най-голямата партийна конструкция в страната, пишат в позицията си социалистите от регион " Сердика ". - В светлината на сегашната невиждана политическа рецесия, разгърнала се в Столичния общински съвет, където се построява и приема бюджетът за 2024 година и се обмислят проектите за развиване на столицата, се усещаме задължени да изразим поддръжката си към дейностите на групата общински съветници от МК " Българска социалистическа партия за България ". Безпрецедентната обстановка на цялостен блокаж на работата в СОС през последните месеци се оказа извънредно нездравословна за развиването на града в позитивна посока. Политиката е поле на разсъдъка в името на добруването на всеки един жител. Не е допустимо това да бъде реализирано посредством блокаж на цялата локална власт в столицата на България и продължителното безвремие, в което се оказа СОС през последните месеци ". 

Районният съвет на Българска социалистическа партия - " Панчарево " се афишира в цялостна отбрана на групата общински съветници на Българска социалистическа партия в СОС, се споделя в негова позиция. " Гласували сме им доверие, с цел да пазят нашите ползи и ползите на софиянци в Столична община след дългото и порочно ръководство на ГЕРБ. Недопустимо е налагането на националното управлението в локалното самоуправление, с което значително водят до обезсмислянето на локалните структури, които даже и сега не са в положително положение, пишат социалистите от " Панчарево ". - Вместо да се готвим за идните избори за членове на Европейския парламент и вътрешния цикъл отчет-избори на Българска социалистическа партия, ние още веднъж биваме раздробявани и разделяни на фракции. Вярваме в разсъдъка на Националния съвет, който да тушира напрежението и да вземе отговорно решение да не санкционира групата общински съветници в София, с цел да може Българска социалистическа партия да работи като едно и да бъде върната на мястото й в първите места в политическия живот на страната ".

" Не бива и не можеше повече да се забавя избора на ръководител на СОС. Градският съвет на Българска социалистическа партия - София и общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България " на съвещание взеха решение да се търси необятна поддръжка за избор на ръководител на СОС, само че никога да не се подписват съдружни съглашения с останалите политически партии в общинския съвет, пишат в позицията си и социалистите в Нови Искър. - Тежко решение, имайки поради разграничителните червени линии сред тях и нас. Но трябваше да се отпуши работата на СОС и тук не приказваме за сглобка и коалиция а за решение, с което да бъдем потребни на столичани. Не можем да стоим в профил и да споделяме - оправяйте се! Да, това е по-лесният метод, само че не и верния, тъй като да бъдеш единствено аудитория е занимателно, само че не е отговорно. Да, щеше да е занимателно, само че до време! Не взимането на позиция също е позиция, само че те отдалечава от процесите и те трансформира в елементарен наблюдаващ, от който нищо не зависи! ".

" Действията на групата общински съветници при избора на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет показват освен праволинейност, само че и отговорност към жителите на София и отразяват тяхната дарба да работят с бистрота и отговорност, пишат социалистите от " Кремиковци ". - Насърчаваме общинските съветници от Българска социалистическа партия, които демонстрираха подготвеност да се ангажират с решаването на значими въпроси за града и неговите поданици. Подкрепяме техния блян за непоклатимост и функционалност в ръководството, като се отнасяме с доверие към техните старания за справяне с провокациите, пред които е изправен градът. Считаме, че в тази ситуация наказванията не са подобаващ метод за решение на въпроси в политическата сфера и могат да основат спомагателни спънки, както и да отхвърлен участието на млади и нови членове в партията ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР