Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен,

...
Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен,
Коментари Харесай

Социалистите в Шумен свалиха доверието от Корнелия Нинова

Социалистите от актива на общинската партийна организация на град Шумен, членове на Изпълнителното бюро, Общински съвет на Българска социалистическа партия, Контролна комисия, делегати на общинската конференция, ръководители на ОПО и членове на Българска социалистическа партия оповестиха в декларация, че смъкват доверие от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Причината е тоталната замяна на претендента за кмет на Българска социалистическа партия и листата за общински съветници за идните локални избори от съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 10 септември, когато вместо Венцислав Венков (с 33 номинации от локални структури), от „ Позитано “ 20 постановиха за претендент кмет Христо Христов (с 4 номинации).

„ На 10 септември Народно събрание разреши да бъде манипулиран от стеснен кръг членове на Българска социалистическа партия, управителен и подбуждан от депутата Иван Иванов.- Нещо повече – решенията да бъдат прекъснати пълномощията на Председателя на Общински съвет, ИБ, Общински съвет на Българска социалистическа партия, делегатите на общинската конференция и ръководители па ОПО и КИ не просто обезглави общинската партийна организация на прага на изборите за локална власт “, пишат от БСП-Шумен до Корнелия Нинова. И още: „ Като не ви харесва претендентът за кмет, за какво подменихте листата от претенденти за общински съветници? Нали за Вас беше значим всеки глас, всяко мнение? В уводната част на решение 117/10.09.2023 година на Народно събрание на Българска социалистическа партия написа, че „ в партийната организация е основана среда на разделяне и напрежение, които отблъскват, демотивират наши членове и симпатизанти. Длъжни сме да заявим, че с това решение вие постигнахте доста повече – обезсилихте общинската партийна организация “.

Социалистите от Шумен непосредствено упрекват управлението на Българска социалистическа партия, че е върнало „ времето 30 години обратно, с нареждането да бъдат сменяни ключовете за офисите на Българска социалистическа партия, освен това без да е осъществено приемане и предаване на документи и партиен списък “.

„ Нашата партия е претърпяла нееднократно тежки и сериозни моменти в своята над стогодишна история, и постоянно се е изправяла, отърсвала се е от неточности, предатели и вредители, с цел да продължи напред. Ето за какво, госпожо Нинова, ние снемаме от вас доверието което сме Ви дали своят вот до момента на Вас и на Изпълнителното бюро, с вярата, че ще преосмислите дейностите и решенията си “, споделят алените от Шумен.

„ Проблеми от подобен темперамент има освен в Шумен. Подобно е ситуацията във Варна, Сливен, Търговище, Стара Загора и още места в страната. Продължаването на наклонността за налагане на решения, за диктат и авторитаризъм и неспазване на правилото за директна народна власт, ще докара до тежки провали в Българска социалистическа партия и тогава неизбежно ще се стигне и до гледище за вашата оставка “, предизвестяват в декларацията до „ Позитано “ 20 шуменските социалисти.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР