Социалистическата партия на премиера Антониу Коща печели парламентарните избори в

...
Социалистическата партия на премиера Антониу Коща печели парламентарните избори в
Коментари Харесай

В Португалия - отново социалистите са първи

Социалистическата партия на премиера Антониу Коща печели парламентарните избори в Португалия с 36.7% от гласовете, само че няма да има безусловно болшинство в 230-местния парламент. Левият блок получава 9.7% от гласовете на гласоподавателите, а обединението на комунистите има 6.5%, написа БГНЕС.
Лидерът на социалистите и сегашен министър председател Антониу Коща съобщи, че неговата задача ще бъде да подсигурява непоклатимост на страната през идващите четири години. „ Политическата непоклатимост е нужна за доверието в Португалия, за основаването на нови работни места, за нарастване на заплатите “, съобщи Коща след новината за изборната си победа. „ Социалистите завоюваха тези избори и доста укрепиха своите позиции “, сподели Коща.
Той даде да се разбере, че счита да повтори схемата от последните четири години – еднопартийно държавно управление на социалистите с парламентарна поддръжка на други леви парии. На предходните избори през 2015-та година, някогашният кмет на Лисабон и сегашен министър председател Коща убеди двете по-малки леви партии – Комунистите и Левият блок – да поддържат държавно управление на малцинството на социалистите, което беше несъмнено като невиждан алианс за Португалия.
По време на първия си мандат като министър председател, Коща яхна вълната на световното икономическо възобновяване и туристическия взрив и съумя да анулира някои от ограниченията за строги икономии, наложени от предшествениците му. Правителството му даже понижи бюджетния недостиг до съвсем нула – изцяло в границите, наложени от европейските бюджетни правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР