Социалисти се обявиха в защита на изключения кмет от БСП

...
Социалисти се обявиха в защита на изключения кмет от БСП
Коментари Харесай

Социалисти в подкрепа на изключения от БСП кмет Делян Георгиев

Социалисти се оповестиха в отбрана на изключения кмет от Българска социалистическа партия на столичния регион " Изгрев " Делян Георгиев. Костадин Паскалев, Боян Балев, Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Кирил Добрев, Петър Мутафчиев излизат с остра декларация против ръководството и в поддръжка на Георгиев.

" На 5 декември 2022 година станахме очевидци на следващата вътрешнопартийна принуда като този път пострадал е кметът на регион " Изгрев " в столицата лекар Делян Георгиев. Бързината, с която новината за неговото изключване беше публикувана от уеб страницата на Българска социалистическа партия, потвърждава по категоричен метод, че зад решението в регион " Изгрев " стои ръководителя на партията Корнелия Нинова ", пишат алените. Според тях от 2020 година насам персонално ръководителят на партията и най-тясното и обграждане се сещат за локалната власт в България, когато би трябвало да нападат кметове, издигнати от Българска социалистическа партия. Тяхната основна виновност е, че имат доста висок публичен престиж, какъвто Корнелия Нинова няма, и победи против ГЕРБ и другите съперници на Българска социалистическа партия, каквито настоящия ръководител на партията също няма, съгласно възмутените социалисти.

" По-малко от година остава до идващите локални избори и тясното партийно управление с нова мощ подема войната против представителите на Българска социалистическа партия в локалната власт, на които за шестте месеца присъединяване в ръководството в четворната коалиция същото тясно управление не се сети с нищо да помогне. Позициите на Българска социалистическа партия в локалната власт останаха последните към момента незасегнати от следващите пагубни изборни провали на актуалното партийно управление, което явно от отношение на обичайните гласоподаватели на Българска социалистическа партия не се употребява с никакво доверие ", пишат още левите. За тях доста неприятен знак вътре в партията е, че се нападат хора потвърдили на избори своя висок публичен престиж, получили доста необятна поддръжка измежду обичайните гласоподаватели на Българска социалистическа партия, както и измежду жители с други политически възгледи. В същото време тясното партийно управление 4 следващи изборни акции толерира водачи на листи, които получават срамно ниски резултати и явно носят тежки негативи на партията, подлагат на критика социалистите.

" Дори хора, които не имат вяра в тайни теории, от ден на ден остават с усещането, че задачата на оставането на Корнелия Нинова отпред на Българска социалистическа партия е окончателното очистване на партията като авторитетен политически фактор и нулирането и даже в локалната власт откакто на национално равнище беше сведена до позицията на пета политическа мощ без никаква опция да въздейства значително върху политическия развой в страната ", пишат още те в позицията си. Те споделят, че структурите на Българска социалистическа партия влизат в последната година преди постоянните локални избори без да са получили даже един лев дотация от Националния съвет. " Самият Национален съвет още веднъж спря да заседава като че ли пандемията не е минала. В навечерието на очертаващата се тежка изборна година към момента няма настоящ народен избирателен щаб. Липсва какъвто и да е разговор с локалните структури във връзка идния локален избор.

Вместо да оказва помощ на нашите представители в локалната власт и на общинските партийни организации, които с нулеви запаси изнесоха 4 акции за 2 години тясното партийно управление поставя старания в допълнение да минимизира възможностите им за триумф на вота следващата година, в това число и с връщането на хартиената бюлетина ", жалват се алените.

Крайно време е войната на Корнелия Нинова и тясното и обграждане вътре в Българска социалистическа партия и против Българска социалистическа партия да спре, упорстват поддръжниците на Делян Георгиев.

Настояваме за незабавна анулация на решението за наказване на лекар Делян Георгиев и незабавно привикване на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което да одобри проект за предизборна подготовка на Българска социалистическа партия за идните локални избори, да вземе решение за финансово подкрепяне на общинските, градските и районните партийни организации, пишат още те и приканват тясното партийно управление да постави завършек на войната вътре в партията, която води от 2020 година насам.

Не на последно място призоваваме това управление да се отдръпна и да даде опция на други хора да консолидират партията, която Корнелия Нинова съумя само надълбоко да раздели, желаят още алените деятели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР