Социалисти от групата на опозицията и т.нар. 50“, определяни като

...
Социалисти от групата на опозицията и т.нар. 50“, определяни като
Коментари Харесай

ДРАМА! Социалисти бесни: Корнелия Нинова и Румен Радев развращават БСП с постове

Социалисти от групата на опозицията и така наречен „ 50 “, определяни като „ остарели муцуни “, показаха пред ПИК острите си опасения за положението на Българска социалистическа партия поради развращаващите дейности и похвати на ръководителя Корнелия Нинова. Пример в това отношение били лицата, сложени на избираеми места в листата на партията за парламентарните избори през октомври.

Съвсем не почтен в обстановката, която може да докара левицата до ръба на опцията изобщо да влезе в идващото Народно заседание, били президентът Румен Радев и кръжецът му за карти „ Село Труд – Николай Копринков“.

Ето какво споделят нашите събеседници:

,,Листата, подредена от Корнелия Нинова, възпроизвежда в избираемата си част само най-верните и близки хора към примата от „ Позитано “. Така в идващото Народно заседание левицата надали ще може да разчита на повече от 18 депутати.

Знаково е изгубването на фигури като Александър Симов, който за година и половина, в късото време на предходните парламенти, влезе, първо, от Кърджали, по-късно от Смолян отиде във Враца. И на трите места обаче не го одобриха изключително задушевно. Така или другояче обаче той беше главният заклинател на Нинова и неин личен идеологически пудел.“

Вътрешно-партийни допускания отреждат оттук насетне Симов да си е уговорил договорка да продължи алените си изяви като основен редактор на партийния орган със затихващи функционалности „ Дума “ или като началник на ведомствената телевизия, където така и така има авторска графа.

,,Така ще продължи да стимулира досегашната си заплата от 10 000 лева“, споделят източниците, които чакат публично пояснение по тематиката от централата си.

„ Другият, който изчезна, е единственият същински боен специалист в Българска социалистическа партия -Ген. Кольо Милев. Няма го и в листата в Сливен, и в листата на Търговище, откъдето бе предлаган в последните избори за лидер.

„ Впечатляващо е преподреждането в избираемата зона. Въпроси провокира отиването на зам. ръководителя Атанас Зафиров от неразрешената за него зона в родния му Бургас във Враца след неуспеха в Сливен.“ По същата логичност досегашният аграрни министър Иван Иванов бил командирован от родния му Шумен в Русе.

„ Това демонстрира, че в тези два града, където Иван Иванов направи 6100 гласа, а Зафиров 6000 гласа – и бяха на ръба, не биха влезнали още веднъж, тъй като не им доближават 400-500 гласа. Затова се вършат опити за съхраняването им, тъй като във Враца мандатите са 6, до момента в който в Сливен за Зафиров имаше едвам 5 мандата. В Шумен мандатите са 6, само че с дребен аспект Иванов да повтори, тъй като там той има проблеми с партийната си организация, а в Русе мандатите са 8.

Нинова пък се връща в обичаното си гнездо Благоевград плюс София, несъмнено. Там ще разчита на локалното управление и най-много на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и зам.-председател на партията.

Остава и другият огромен въпрос, който има и своето морално измерение, а и по него тече вътрешнО партийна полемика – мандатността. Докато Нинова скопи парламентарната група преди няколко години, вкарвайки записа за мандатност, в действителност сме очевидци по какъв начин любимецът и партиен печатар Петър Кънев е закрепостен лидер в Бургас към този момент 25 години. Несериозно е оправданието, че е от така наречен гражданска квота. Това е извънредно деморализиращо и отрицателно за членовете на Българска социалистическа партия, тъй като демонстрира, че в случай че не си член на партията, може да си закрепостен депутат.

Самата Нинова, макар че в Устава има специфичен запис за ръководителя и неограничаването на мандатите му, толерира двойния стандарт във връзка с личната си личност. Това също води до висока степен на тревога. Показателно е, че ходът с мандатите бе подхванат, с цел да си разчисти сметките с парламентарната група.

И когато приказваме за мандатност, не по-малко нужна е тя и при общинските съветници. Има общини, в които доближени на Нинова са окупирали общинските управления пети, шести, седми мандат. Но Нинова не желае да бръкне там, тъй като ще засегне ползите на прекомерно доста хора.

Изключително значимо е, че в служебния кабинет на Румен Радев се вижда наличието на сериозна група хора, които гравитират към Кирил Добрев. Може да стартираме с неговия бизнес сътрудник и по документи – зам.-енергийния министър Еленко Божков. Те са дружно в сдружение, стопанисващо ВЕЦ-ове. Там е и Надя Клисурска, зам.-министър в общественото министерство. Самият Крум Зарков е воден от социолога Кирил Добрев като експонат из страната и е представян и стартиран като предстоящ ръководител на партията, до момента в който Весела Лечева и Явор Гечев са безспорни експерти в сферите си и са се потвърдили.

Има и други на по-ниско равнище, които Добрев доста интензивно устройва.

Най-отвратителното и долното в цялата тази история е, че и двата лагера към Радев, който се отъждествявa c Huколай Копринков и Кирил Добрев, и другия – на Нинова, развращават част от управлението на Българска социалистическа партия с тези назначения. Нинова назначи към 150-200 души, главно членове на Националния съвет и делегати на Конгреса. Сега, по същия метод, бързат на други, които да играят против Нинова, да им оферират разнообразни позиции и постове. Така се реализира извънредно унищожителен резултат върху кадровия състав на Българска социалистическа партия.“
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР