Социалдемократическата партия (СДП) поднесе изненада, като спечели вчера парламентарните избори

...
Социалдемократическата партия (СДП) поднесе изненада, като спечели вчера парламентарните избори
Коментари Харесай

Изненада на изборите в Румъния

Социалдемократическата партия (СДП) сервира изненада, като завоюва през вчерашния ден парламентарните избори в Румъния. Въпреки това обаче ръководещите либерали са любимци за съставянето на бъдещото държавно управление, заяви Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Опозиционната СДП печели 29,8 на 100 от гласовете след преброяването на 95 % от бюлетините. Национално-либералната партия (НЛП) на премиера Лудовик Орбан, която бе любимец в социологическите изследвания, получава 25,11 на 100 от гласовете, заяви телевизия "Джиджи-24 ", като се базира на данни на Централната изборна комисия, съобщи ТАСС.

НЛП се чака да остане на власт, като се съюзи с реформистите от Съюз за избавление на Румъния-ПЛЮС, който получава 14,5 на 100 от гласовете.

Петпроцентовата преграда преодоляват още Алиансът за единение на румънците (8,7 процента) - националистическа групировка, близка до православната черква - и партията на унгарското малцинство Демократически съюз на унгарците в Румъния (6 процента)./
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР