Сотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко

...
Сотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко
Коментари Харесай

Прости съвети за сотиране на месо

Сотирането съставлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество лой. Мазнината би трябвало да е мощно нагорещена, а месото не трябва да се разбърква, а да се обръща с придвижване на тигана.

Трябва да си изберете подобаващ тиган, който е задоволително бездънен и огромен, с цел да можете да разположите месото на едно равнище. Мазнината едвам би трябвало да покрива дъното, а късчетата месо не трябва да се припокриват едно друго. Най-добре тиганът да е с прави стени, които минават с извивка към дъното.

Най-добрият метод да приготвите парченца месо, пиле или риба е сотирането. Подсушете добре месото, сложете го в нагорещената лой, както споменахме нагоре. Бързо го изпържете от едната и другата страна, тъй че месото да се зачерви, само че да остане сочно.

Месните сокове, които остават на дъното на тигана, придобили прелестен карамелен цвят могат да станат основа на страховит сос, който е бърз и елементарен.

Ако късчетата месо, които сотирате са по-дебели, просто го пържете по-дълго време, а по-късно покрийте тигана с похлупак, с цел да се задуши и омекне месото.

За да извършите успешно соте, би трябвало да знаете, че месото не трябва да е влажно. Това важи за всички артикули, които желаете да сотирате. Подсушавайте ги добре, преди да ги сложите да се пържат. Може и да овкусите продукта и да го оваляте в брашно, тъкмо преди да го пуснете в тигана.

 Прости препоръки за сотиране на месо

Ако мазнината ви не е задоволително гореща, месото няма да се изпържи добре.

Не слагайте частите компактно едно до друго, тъй като в случай че са прекомерно начесто те ще се задушат, а не изпържат. Не препълвайте тигана. По-добре да пържите на няколко пъти, с цел да получите прекрасен краен резултат.

Подправяйте месото малко преди или след сотирането. Обръщайте постоянно частите, до момента в който не видите, че са получили прелестен кафяв колорит. Не забравяйте, че дълбокият, огромен тиган играе значима роля в този развой.

Предлагаме ви страхотна рецепта за сотирано говеждо месо с бяло вино и розмарин

Необходими артикули: 4 части обезкостено говеждо, 1 с.л. брашно, 4 с.л. зехтин, 1 ½ с.л. нарязан розмарин, 4 ситно нарязани скилидки чесън, 2/3 чаша бяло изсъхнало вино.

Отстранете от месото непотребната лой, подсушете го и го подправете с черен пипер и сол на усет. Загрейте 1 ½ с.л. зехтин в подобаващ тиган.

Сотирайте месото по две части, би трябвало да порозовеят извън. Направете и другите две филета по този начин. Оставете месото настрани към този момент.

С зехтинът, който остава сотирайте и розмарина и чесъна. Прибавете и виното, сол и черен пипер. Кипнете и бъркайте, до момента в който сместа не остане на половина. Добавете и месото, дружно със сокът, който би трябвало да се е отделил. Оставете няколко минути на спокоен огън.

Освен сотирано месо, предлагаме да опитате от нашите предписания за гъби соте или сотирани картофки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР