Сопраното е напуснала Киев, заедно със семейството си, което също

...
Сопраното е напуснала Киев, заедно със семейството си, което също
Коментари Харесай

Украинска оперна звезда стана част от Старозагорската опера

Сопраното е напуснала Киев, дружно със фамилията си, което също ще бъде настанено в града, заяви шефът на културния институт Огнян Драганов. Той уточни пред Българска телеграфна агенция, че се гордее, че в състава на Старозагорската опера ще има толкоз надарена певица. От управата на операта ще се погрижат да устроят и околните й в града.

Тамара Калинкина е Заслужила артистка на Украйна (2018). Завършила е Киевския държавен музикален лицей на името на Р. Глиер през 2005 година и Националната музикална академия на Украйна „ П. И. Чайковски “ (в класа на О. М. Дяченко) през 2009 година От 2004 до 2011 година е водещ солист на Киевския народен научен оперетен спектакъл. От 2011 година е солистка на Националната опера на Украйна, където извършва функциите на Виолета от „ Травиата ”, Мими и Мюзета от „ Бохеми ”, Маргарита от „ Фауст ”, Татяна от „ Евгений Онегин ”, Йоланта от едноименната опера на Чайковски, Лаурета от „ Джани Скики ”, Наталка от „ Наталка-Полтавка ”, Кукс от „ Приказки за цар Салтан ” и други

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Tamara Kalinkina (@tamara.kalinkina)

„ Водят се диалози и с втора певица, която да се причисли към хора. Тя е с рекомендацията на Старозагорския митрополит Киприан ", сподели още Огнян Драганов.

С отворени порти сме за артистите от Украйна, акцентира шефът на операта в града. В опернaта натрупа на България тази година вземат участие 360 актьори, измежду които и чужденци.
Украински библиотеки се трансформират в бомбоубежища
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР