Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукСлави Трифонов изгради началото на

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукСлави Трифонов изгради началото на
Коментари Харесай

Най-силните фактори в българската политика сега са Бойко Борисов и Румен Радев. Който не го забелязва е сляп или отхвърля истината

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Слави Трифонов построи началото на политическата си кариера върху изчегъртването на Бойко Борисов. “Има подобен народ ” беше първа политическа мощ, само че не съумя да сформира кабинет; излезе с провали от ръководството на Четворната коалиция; не влезе в 48-я парламент; падна до последната парламентарно показана партия в 49-я парламент; сложи връх за най-бърз срив на доверието на гласоподавателите – за няма и две години.

Тандемът Кирил&Асен построи политическата си кариера върху затриването на Бойко Борисов – желаеха да се пенсионира като водач на ГЕРБ; снимаха се пред затвори със поръчката, че ще го вкарат там; арестуваха го незаконно; обаче кабинетът “Петков ” загуби вота на съмнение, пожелан от ГЕРБ-СДС на 22 юни 2022 година, след единствено 6 месеца във властта… в 49-я парламент харвардците играят генералската игра, преценяват се с желанията му и следват ходовете му … След “сглобката ” ГЕРБ качва проценти, ППДБ – губи проценти; Бойко Борисов държи хляба и ножа на кабинета “Денков ”. Сутрин в Народното събрание, гора от микрофони загражда водача на ГЕРБ, водачите на Политическа партия и Демократична България остават в миманса. На идващите избори и двете обединения ще ядат пердах от избирателите; ГЕРБ още веднъж ще бъде първа политическа мощ.

Пътьом ще отбележа, че Христо Иванов, Меглена Кунева, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов крещяха по площадите против Бойко Борисов, пък след това станаха негови вицепремиери и министри, претърпяха катарзис и млъкнаха; от време на време обезверено проплюват и толкоз.

Корнелия Нинова се репчи на Бойко Борисов още от първите му стъпки в политиката. Само че той върви нагоре, тя – надолу. И в този момент безпомощно истеризира против него в Народното събрание, откакто Българска социалистическа партия позорно катастрофира избор след избор. В СГП размотават досъдебно произвеждане против Корнелия Нинова за износа на оръжия, до момента в който беше вицепремиер и министър на стопанската система, тъй като Иван Гешев си я ползваше за политически поръчки.

Движение за права и свободи, през 2013 година, се напъна крепко да смаже Бойко Борисов с Костинбродската завера, инсценирана от Мая Манолова, която Бойко Борисов направи омбудсман; от Сергей Станишев, чийто фамилен бизнес подкрепя като министър председател в първия си мандат; атакуван беше от всички останали, имената на които даже не си спомняме към този момент.

Дори Цветан Цветанов, който надвиши багра си с изключителната поддръжка на Бойко Борисов и от някакъв нищожен физкултурник се трансформира във втория човек в страната, пролайва против политическия си основател, само че това е тъпо на фона на смехотворния избирателен резултат на партията му, финансирана от братя Вълневи от Чикаго.

“Отровното трио ” и другари, които замеряха Министерски съвет с яйца и риба през лятото на 2020 година; безпощадно разстрелваха от тв приемника с думи-куршуми Бойко Борисов … някъде потънаха.

Подминавам крясъците на незначителния Радостин Василев – повсеместен изменник, обвинен по наказателно произвеждане на СГП; презиран и подритван от всички в 49-я парламент. Горкият, той се задъхва от завист и беззащитност против Бойко Борисов; фантазира си, че може да направи някаква партийка върху омразата към него. Уффф, този малък кресльо Руди Гела с непостоянен полов статус, давещ се в ненавист и комплекси – на идващите избори ще бъде навън.

Иван Гешев е последният, въобразил си, че може да влезе в политиката с яростни нападки и подмолни дейности против Бойко Борисов. Впрегна цялата си – забележима и невидима – власт като основен прокурор и какво реализира?! Единствено личното си изчегъртване от правосъдната система. Висш съдебен съвет се подиграват с него в този момент – нито го преназначиха, нито го освобождават като прокурор. Иван Гешев още малко ще провокира внимание и очакване “да скочи ”, да влезе с гръм и тропот в политиката … до момента в който донесе повече разочарования, в сравнение с очаквания на почитателите си. Залязва преди да е изгрял.

Най-силните фактори в българската политика в този момент са Бойко Борисов и Румен Радев. Който не го вижда е кьорав или отхвърля истината. Това е ситуацията, приятели и господа.

П.П. “Алфа Рисърч ”- юни 2023 година: Бойко Борисов е с най-високо доверие измежду политиците в България.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР