Sony пусна премиум смартфон с най-новата технология на екрана и

...
Sony пусна премиум смартфон с най-новата технология на екрана и
Коментари Харесай

Xperia XZ3 - смартфонът на Sony с екран на телевизор

Sony пусна премиум смарт телефон с най-новата технология на екрана и съществено усъвършенствана камера. Xperia XZ3 е първото устройство на японския колос с органически диод, излъчващ светлина или OLED екран, същият като този на iPhone X на Apple.

Смартфонът употребява същата технология като тази в серията премиум тв приемници на Sony - Bravia. Устройството беше показано на ревюто за потребителска електроника IFA в Берлин, Германия, споделя CNBC.

Xperia XZ3 разполага с 6-инчов OLED екран, 19-мегапикселова съществена камера и 13-мегапикселова селфи камера.

OLED екраните са по-енергийно ефикасни и разрешават на устройството да демонстрира по-ярки и контрастни цветове.

Sony разпорежда огромни очаквания на Xperia XZ3 да възроди закъсалия й бизнес със смарт телефони, който регистрира оперативна загуба през годината, приключваща на 31 март, по отношение на миналата финансова година. Компанията отдаде спада на намаляващите доставки на смарт телефони.

Японският колос се пробва да отслаби мобилния си портфейл в интерес на облагата по отношение на размерите, само че се изправя пред възходящата конкуренция от играчи като Huawei в междинния до висок клас и Apple и Samsung във високия сегмент на пазара.

Sony държи единствено 0.6% от международния пазарен дял на смарт телефони през второто тримесечие на 2018 година, сочат данните на Counterpoint Research, спадайки от 1% през същия интервал на предходната година.

Технологичният колос залага на бързо разрастващите се области на бизнеса си, като PlayStation и датчиците за изображения, с цел да компенсира спада в мобилните устройства.

С Xperia XZ3, японската компания се концентрира върху областите, където всекидневно е най-силна - качество на камерата и екрана.

Подобно на флагманите на останалите водещи производители, камерата на смарт телефона може да записва видео в 4K, което е 4 пъти по-добра от общоприетата висока разграничителна дарба (HD).

Устройството употребява най-новата версия на операционната система Android на Гугъл.

За да притегли все по-нарастващата публика за мобилни игри, Sony предлага цифрово евакуиране на Call of Duty: Black Ops за хора, които авансово поръчат устройството.

Според анализатори обаче Xperia XZ3 надали ще усили каузи на Sony на пазара на смарт телефони.

" Делът им на премиум пазара спадна, защото Япония е единственият пазар, в който Sony продава задоволително от своите премиум телефони. Япония като цяло способства за повече от половината продажби на смарт телефони на Sony и над 40% от размерите.

Така че новият флагман има по-добри предпоставки за триумф на своя вътрешен пазар, в сравнение с отвън Япония ", съобщи пред CNBC Нийл Шейхи, шеф на проучването в Counterpoint Research.

" Sony се е свила доста във връзка с интервенциите и географския фокус, което за жалост не дават на новия й флагман доста благоприятни условия да пребори съперниците ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР