Китайският електронен гигант Xiaomi показва изключително добро представяне на родния

...
Китайският електронен гигант Xiaomi показва изключително добро представяне на родния
Коментари Харесай

Печалбата на Xiaomi в Китай скочи 7-кратно за година

Китайският електронен колос Xiaomi демонстрира извънредно положително показване на родния си пазар през последните месеци на 2023 година, като надмина упованията на анализаторите, оповестяват международните организации.

Компанията е на облага от над 657 млн. $, което е по-малко спрямо Q3 (над $676 млн.), само че е много повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година и е над предварителните упования. Приходите порастват с 11% до 10,2 милиарда $.

Резултатите за цялата година демонстрират облага в размер на впечатляващите 2,4 милиарда $ - 7-кратен скок спрямо 2022 година Приходите понижават до 37,6 милиарда $, само че това е повече от прогнозите на анализаторите. Донякъде причина за тези цифри е насочването на по-големи старания към премиум сегмента, където маржът е по-голям, в сравнение с при евтините устройства.
 Китайската Xiaomi увеличи приходите си - за първи път от 18 месеца
Третата в света компания по продажби на смарт телефони увеличи приходите си - за първи път от 18 месеца

Кои са печелившите сегменти на компанията

Продажбите на Xiaomi в Китай спадат със 7% на годишна база - тъкмо колкото е и междинното за пазара. В същото време, Apple регистрира 24% по-малко купени в страната iPhone.

Според специалиста от Counterpoint Research Менгменг Жанг американската компания е притисната от нападателната ценова политика на Oppo, Vivo и Xiaomi. В същото време, през предходната година Huawei също се завърнаха на сцената, откакто получиха достъп до съвременни чипове след години на американски наказания.
 ODM: Знаете ли кой в действителност е създал смарт телефона ви
ODM: Знаете ли кой в действителност е създал смарт телефона ви

Най-големите играчи в тази промишленост са компании, за които най-вероятно не сте чували

Цялостните упования за пазара са китайците да продължат да бъдат внимателни и това евентуално ще се отрази и на многообразието от нови модели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР