Солун. Вълната от инфекции с щама на коронавируса Омикрон“ ще

...
Солун. Вълната от инфекции с щама на коронавируса Омикрон“ ще
Коментари Харесай

Гръцки учен: Вълната създадена от „Омикрон“ ще отшуми до 20 февруари

Солун. Вълната от инфекции с варианта на ковид „ Омикрон “ ще отшуми до 20 февруари и евентуално ще е последната разновидност на новия ковид, съобщи Демостен Сариянис, професор в Университет „ Аристотел; “ в Солун, пред гръцкия информативен уебсайт Newsbeast .

Известният в Гърция академик се базира на математически модел за развиването на следващата вълна от пандемията. През последните пет дни в Гърция всеки ден се записват нови върхове за заразяване с ковид - в петък имаше 40,5 хиляди случая, а вариантът „ Омикрон “ стана преобладаващият вариант в страната.

Според Сариянис възходящата наклонност ще продължи до 20-22 януари, като междинното седмично равнище ще доближи 66 хиляди инфекции. На процедура това значи, че може да има дни, в които ще има 80 000 и даже 100 000 случая на ковид дневно, сподели Сарианис, който счита, че изчисляването на междинното седмично равнище е по-точен способ от дневното отчитане.

„ Така на 20 февруари, месец след пика на следващата вълна, нейният спад към този момент ще завърши. Тогава междинният седмичен брой на инфектираните ще бъде 3500 – 4000 случая. Тогава ще пристигна края на „ Омикрон “ и доста огромна част от нашето общество ще има имунитет “, сподели Сариянис.

Може би по думите му това ще бъде последното „ вършеене “ на ковид.

„ Но даже „ Омикрон “ да е последният скок на ковид, който следим, което е доста евентуално, логиката на самодоволството не би трябвало да надвива никога, че всички леко ще го прекарваме и ще забележима края на това “, добави ученият.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР